Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

sanka74

Nincs mit! Lehet hogy maga a g-kód sorban  van abszolútba írva valami.

besirkyjh

Nem a wizarddal generáltad véletlen a kört .
Az csinál ilyet ha pl másnap elöveszed a filet ( licenszelni kellene elvileg ) .Ez elkerülhetö ha a generált g codot átnevezed és akkor már nem tudja összefirkálni :)

000000000

Melyik a legstabilabb Mach verzió?Már három napja szenvedek vele.Állítom a sebességet tengelyenként,elmentem jó,állítom a másikon jó,próbálom a nyíl billentyűkkel,egy rövid ideig jó,majd elkezd rángatni.A gyorsulás levéve már 50-re a sebesség 800,step unit 160,10mm-es emelkedésű golyosorsó vexta nagy motor bipolárisan kötve.Vezérlő pacific típus (6410).
Egyik machon nem mentek a végállások a másikon megy ugyanazzal a beállítással.Munka lenne rá, de így nem működik.Kurzorral jó irányba halad,tengelybeállításnál az egyik tengelyen ellen irányú a mozgás.Kész ideg vagyok megint.

3vv2btrhv

Kimartam sikeresen Lámpást . Kép jön .

000000000

Nekem már évek óta a 2.6 verzió.
Sosem volt vele gondom!

sanka74

Én a mach2-t használom, amire kell tökéletes nekem.

000000000

Próbáld ki az emc-t,én még csak 2-3x használtam,de azóta rá sem nézek a mach-ra.

Miki2

Ezekre a problémákra mind meg lehet találni a megoldást.
A szerteágazó problémahalmaz miatt nem kezdek bele a "jótanácsok osztogatásába". Hisz annak nagy része úgyis találgatás lenne a távolból.
Azt javasolnám, türelmesen, lépésről lépésre a gépkönyv szerint nézd át a rendszeredet.
Hamarabb célt fogsz érni, mintha az idegtől nem látva kapkodsz.

000000000

Az "A" tengelyt aza aforgató lépés számát miként kell a machban beállítani? Ott is lépésként de mihez képest? szögenként kell leosztani vagy hogy?
4 áttételnél például miként???

RogerCo

Eg ykörül fordulás ugye 360 fok lejen esetben simán csak 360. innen már vissza tudsz számolni hogy a motorod 200/400 lépéses és milyen az áttételed, és kiszámolod, hogy 1 fokra ? lépést kell a motorodnak megtennie.
kb így:
motorod lépészáma * áttétel / 360
Nekem Pl:
400x72/360=80
Azaz a motor tuningnál a 80-as érték van beírva.

000000000

RogerCo

Arra is érdemes figyelni az áttétel meghatározásámnál, hogy ha kiszámolod, egy lépésre mekkora szögelfordulásod les. Az valami szép osztható szám legyen.
Az 1:72-es áttétellel és a 400 step/ford. motorral ez nekem 28.800 lépés egy teljes kör.
Innen 360/28800= 0.0125 fok a szögelfordulás egy "0" átmérőjű anyagon.  
ugyan ez egy 100mm átmőrőn már 0.010902778 fok.
100x3.14/28800

HJózsi

A szögelfordulás miért átmérőfüggő? ... [#csodalk]

RogerCo

Rosszul írtam [#rinya]ű
Az elmozdulás átmérő függő :)

Ha egy 20mm-es anyagon dolgozok, az finomabb részletekkel bír mint mondjuk egy 100mm-es. Egy motor lépésre vetítve.
Valami ilyesmi szerettem volna írni.

HJózsi

[#eljen][#wave]