Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Miki2

Köszönöm a válaszaidat.

xfg6v697j

xfg6v697j

Endif  
helyett
End if  
különben hibát jelez.
bocs a hibáért.

KoLa

Mach3Turn-esztergályosok! nézzétek már meg hogy, kinek mekkora a legalacsonyabb főorsó fordulatszáma, amit a Mach még ki tud jelezni, a Spindle true DRO.ban!Nálam 80 RPM alatt már nem méri! 2.63 verzió!
Várom a visszajelzéseket! verziószámmal!

s2k5ycubj

Ha majd egyszer már lesz mindenképpen megosztom,remélem addigra lesz már egy jobb mindent tudó verzió is a mach3Turn-ból.

KoLa

Mach3Turn-esztergályosok! nézzétek már meg hogy, kinek mekkora a legalacsonyabb főorsó fordulatszáma, amit a Mach még ki tud jelezni, a Spindle true DRO.ban!Nálam 80 RPM alatt már nem méri! 2.63 verzió!
Várom a visszajelzéseket! verziószámmal!

hostya

Ezek szerint Te nem vagy Mach3Turn-esztergályos.. A kérdés/kérés nem Neked szólt.[#duma]

s2k5ycubj

Még sajnos nem,de rajta vagyok a témán. Tudom csöndben kellett volna maradnom,de ez nem megy mindig.

lari

Nálam 30-as fordulatszámot is mér. Kevesebbet nem tudok jelenleg beállítani mert nincs a gépen frekiváltó. Machból a legújabb verziót használom

9pk59nuy

Mi a száma a verziónak?

lari

KoLa

Nekem a 2.63-s verzió működik évek óta , 90 rpm alatt nem méri a főorsó fordulatot!
A minap elfelejtettem váltani a fordulatot a frekiváltón és úgy indult a menetvágás, 120rpm helyett 35rpm volt a fordulat, nem 'kapcsoltam' egyből így aztán megvártam hogy mi lesz? hibátlanul vágta a majdnem 4-szeres menetemelkedést, viszont a STrue dro nem írt ki fordulatszámot és a mm's/rev dro is nullát mutatott!
Mi ebből a tanulság?...

ANTAL GÁBOR

szia !
 teszteltem amit kérsz nálam 78 alatt nem mér de azt még pontosan ( a lézeres mérő is annyit mért ) R 042.029 A generál configban állítgattam az indeximpulzusok közötti várható időt és az indexjel szélességét de nem tudtam a 78 alá lemenni . Ha menetet vágtam és 1.50 et programoztam akkor a képernyőn szintén 1.50 jött ( persze ráfutással ) késsel még csak POM ba vágtam (1 hete még keményen szívtam... )

ANTAL GÁBOR

1.50 természetesen az emelkedés

KoLa

Szia Gábor!ez kb ua, mint nálam a 2.63-nál!
Azért kérdeztem ezt a legkisebb fordulat kijelzést, mert régebben amikor próbálgattam a különféle verziókat , volt egy ami kiírta a 30 rpm-t is, de nem tudom már hogy melyik volt, és a gépen nem akarok más verziókat próbálgatni mert az ilyesmi csak összezavar mindent!
Nálam menetvágáskor nem mindíg a programozottat jelzi vissza hanem többet! 16x2-s menetnél 2.03mm/rev, ezt bizonyítja a menetfésűs ellenőrzés is .
Ezért a G76 alatt 1.97mm adok meg menetemelkedésnek, és így amikor vágja 2mm ír ki a dro, és pontos a menetfésűhöz is!Hogy miért van ez?[#nemtudom]