Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

sanka74

Szia! Gondolom lézervágáshoz kellene...ha jó tudom az autocad is tud ilyet....hallottam valakitől..

VViktor

Az autocad,a kijelölt vektor hosszát kiírja a "list" parancsra.

zamek

Köszönöm az infót.

000000000

Köszönöm a gyors reagálást, megfogom próbálni!

000000000

Széép, rossz helyre kattintottam...szóval Kulcsár Zoltánnak köszönöm! :D

xkbv3nx0d

Aki esetleg találkozott már ilyennel....

mach3 dolgozik, megy szépen... menet közben Z-t felemeli és pozícionál máshova, nyomok egy STOP-ot és nagy koppans/dübbenés és olyan mintha lépést is vesztene... semmi nem indokolja látszólag...

mi okozhatja, idegesítő egy cseppet.... néha fordul csak elő, de ma pont emiatt szívtunk...

Miki2

Amit te megnyomtál, az a vészstop.
Ilyenkor tényleg úgy viselkedik, ahogy leírtad.
És lépést is veszít. A vészstop után újra HOME pozícióba kell küldeni, majd az előzőleg elmentett coordináta rendszerbe a kiválasztott sortól újra lehet indítani a program futását.
Ha menet közben csak meg szeretnél nézni valamit, használd a programfutás felfüggesztése (pause) gombot.
Az így megállított program a start gombb megnyomásával gond nélkül folytatható.

xkbv3nx0d

Akkor ne ALT-S (STOP)-ot nyomjak, hanem Space-t (FEED Hold)?

Miki2

xkbv3nx0d

remek és azt hogyan tudnám még beállítani, hogy ha nyomok egy pause-t akkor mondjuk a z-t felemelje a munka fölée egy adott értékkel...

a safe z működik a stop-ra hogy felemeli... ez kéne nekem a pause-ra is...

Miki2

Ha megállítod a feed holddal, utána nyomhatod a stop gombot.
Mivel akkor már nincs tengelymozgás, nem lesz lépésvesztés sem.
Viszont ekkor előlről fogja kezdeni a program futását.
Vagy a folytatás innen gomb bal onnan folytatod, ahonnan akarod.

besirkyjh

Szia  

Nem tudom mi a konkrét feladat de egy M6 parancs nem lenne megoldás ?

xkbv3nx0d

akkor még tovább kérdezném....

hogy lehetne megcsinálni, hogy a kettő automatikusan llefusson egybe... nem lehet valami makró módosítással... hogy ha pl nyomok egy külső kapcsolót akkor megáll, felemel és mondjukr resetel...

000000000

Lehet teljesen más,de nekem is volt rá példa,hogy a Z tengely lépést vesztett, de nálam volt, hogy emiatt beleállt a munkalapba is....nem túl szép látvány. Végül kiderült, hogy szorult egy kicsit a Z tengely, megcsinálták, azóta nincs semmi bajom. Kop,kop,kop.

xkbv3nx0d

ez nem ilyen jellegű... munka közben nincs baj, nem veszt lépést...

csak szokott olyan lenni, hogy nem vagyok meggyőződve a korrekt rajzról és van amikor meg akarom állítani és megnézni mit cisnál...