Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

kmajer

elvileg megállítod "feedhold"
lemozogsz róla joggal,
majd a programot onnan futtatod, ahol megálltál
"run from here" ahova a kód sorszámát írod

xkbv3nx0d

ezt ismerem, de "bolondbiztos" megoldásra van szükségem.... de nézek valami makrózást a mach-hoz és legfeljebb megírom abban

kmajer

ez a bolondbiztos

xkbv3nx0d

ez azért nem bolondbiztos, mert éppen a múltkor láttam olyan bolondot, aki így megállította, Z ott maradt az anyagban és nem húzta fel hanem előre tolta... a munkadarabnak is kapufa lett és a szerszámnak is...

xfg6v697j

SetTriggerMacro

xfg6v697j

kipróbáltam,de az oemtrig-et csak billenytűről szimuláltam,így viszont minden második lenyomásra hajtotta végre.
talán közvetlen a portról kapott jellel jó.

000000000

Kipróbáltam a gépet.Egyenes vonalak szépen egyenletesen mennek,az ívekkel van gondom.Az x-y tengely lelassul és akadozva fordul az íveken.Amikor egyenes vonalhoz ér akkor fel veszi a gkódban szereplő gyorsulást és sebességet.Mi okozhatja az akadozást.Megcsinálta a belső íveket és a kört is szabályosan.De a jelenség mindkettőnél előfordult.Van ötletetek??? Mit kellene a machban bejelölni.

Miki2

A general config-ben a contant velocity-t kell bejelölni.
Ezen kívül olyan CAM programot használj, ami nem rövid egyenes szakaszokból állítja elő az íveket.

000000000

Aspire-vel csináltam egy négyszöget,a sarkok belső ivben vannak.A négyszögön belül ktét méretben egy egy kör. A görbe vonalakon akad.

2jx6cp7v3

Szia
Szerintem a ports/pins menüben az input Signals-nál az OEM trig-nél invertáld a jelet, az lehet megoldja. Mikor csináltam az enyémet, minden bekapcsoláskor lépett egyet(mikor melyik volt ügyesebb) és akkor kapcsolt amikor nyomás után elengedtem a nyomógombot. Mit szeretnél szimuláltatni a oem trig-el? Pár napom ráment mire azt csinálta amit szerettem volna. Ami van táblázatban  OEM kód sem mindegyik működik. Volt amit a mach3screen-el kellett kikeresnem hogy csináljon is valamit.Elviekben minden funkciónak van egy kódja.És ha szerencsés az ember akkor működik is.Nálam a távirányítón LPT2 re közvetlenül vannak kötve a nyomógombok, van  MPG, E-stop, Spindle, lépték, Jog-mód, Jog on/off, MPG mód. Plusz az X,Y,Z,A egy többállású kapcsolóra kötve. Nemrég még külön nyomógombokon volt, de így nem keverem őket össze.Ezek beállításában tudok infóval szolgálni ha kéred,
Üdv Piq

Többieknek:
Sziasztok:
Lehet elsőre a bemutatkozással kellett volna kezdenem, de nézzétek el nekem. Nem vagyok öreg itt a fórumon, de már jó pár éve nyomon követem az itteni eseményeket.( Sőt a gépépítéskori  felmerülő kérdésekre 80%-ban itt találtam megoldást.(és ez már a második regem, mert az elsőt elfelejtettem anno) :(

s2k5ycubj

A mach3 nem tudja az íveket(rádiusz) G-kódból? Mert akkor "csak" simán meg kell írni kézzel a G-kódokat és nem kell vele szenvedni.Szerintem a CAD programok nem mindig csinálnak jó G-kódokat.És ez sokszor oka lehet a hibázásnak és a lassúságnak is.Azért egy 3D-s relifet már nyilván nem áll neki kézzel leírni...És sok múlik a post processoron is.

Béni

Elsősorban posztprocesszorfüggő, hogy az íveket egyenesből rakja e össze.
Az AC és a Vectric progik is tudnak körívet illeszteni még spline-ra is, a kimenet viszont a poszton múlik.

000000000

Akkor most mach2 arcs vagy mach2 atc legyen a vectric mentésben?

Béni

Az arcs a körívekre, az atc az automata szerszámváltóra utal.
Ha a posztprocesszorban van CW_ARC_MOVE és CWW_ARC_MOVE definiálva, akkor annak jónak kell lenni.

xfg6v697j

szikesnek próbáltam segíteni,ő szeretett volna makrót kapcsolni egy oemtrig bemenethez.
oem 301 és a SetTriggerMacro utasítással meg elhet oldani,de nekem csak minden második nyomásra reagált a makró.