Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Rinaldo

A 270 ohm is megfelel de a 330 ohm még jobb, ha az alaplapi port meg makacsolta magát esetleg, rakj a gépbe egy LPT kártyát és azzal tudod használni. A driverteszt mit mutat egyáltalán nézted már? Szóba jöhet a driver csere is azaz a spcial driver futtatása a Mach könyvtárban van .

Arany János

Összekapirgáltam 5db. 220ohmost
És a kábelből csak úgy árad a fény!
A fejemben meg teljes a sötétség!

000000000

Hova menti a mach az átírt xml fájlt.Mert ami a mach könyvtárban van az csak kissé változik meg.Hiába írom át pl az enabled  pin címét a képernyőn jól jelenik meg,de az xml fájlban egy régi beállítás van.Nem lehet leellenőrizni az átírást.Hajnali kettőig próbáltam beállítani a programot,de a motorok továbbra sem mennek.A dír és a step között 5,14 volt van.A dir es a Vcc kközött ugyan ennyi.
Az egész napom ráment a semmire.

besirkyjh

Szia  

Küld el nekem légyszives az .xml filet megprobálom beállitani a manual szerint .
Mach2 vagy 3-at használsz ? A képernyö melyik verzio ?

ANTAL GÁBOR

Én is szivtam vagy 20 órát a Mach- hal Nem ment az indexkezelés .( Két Pc n két verziót próbáltam ) A jeladók: Hamlin mini reed ( Dil),Hall Ic , a végén a főorsótól független imp generátor . A legvégén a leválasztókártya nélkül közvetlenül a párhuzamos porton volt a korrekt jel (+ szkóp rajta) . Aztán a Homovits Miki által használatos 42.29 es verzót raktam fől az ő xml jével   Azzal elindult és utána leteszteltem az enyémmel : azzal is megy . Persze megy a hall-al is és a reed-del is . Ki tud erre magyarázatot ??   Ps: egy órát játszottam a menetvágással. Teljesen beindultam

ANTAL GÁBOR

Még egy mondat : Köszönet Tóth Zolinak, Homovits Mikinek, Kolának, Tuba I nak, Hízó J nak Dorogi L nak, Svejknek  

KoLa

Na végre!Gratulálok![#eljen]

9pk59nuy

És akkor tényleg a valódi orsófordulatot mutatja az STrue?

Miki2

Szükségem lenne egy kis segítségre.
Szeretném a Spindle Pulley-t valahogyan programból váltani.
Első lépésben egy M kódra gondoltam.
Tehát azt szeretném tudni, mitkell tartalmaznia az m1s fájlnak.
Ha ez működik, következne a második fokozat.
Ezt úgy szeretném megvalósítani, hogy egy microkapcsoló érzékelné a sebesség-előválasztó kar helyzetét.
A kapcsoló két sarka két paralallport pinre kerülne.
Attól függően, hogy melyik kerül alacsony vagy magas szintre, automatikusan átváltaná a szíjtárcsa áttétel számát.
Remélem, elég érthetően leírtam mit szeretnék megoldani az esztergámon.

xfg6v697j

Ezt tedd egy m kodba

Call SetOemDRO(56,1)

Az egyes a debességfokozat.

Miki2

Nagyon köszönöm.
A dalander relével történő váltását már megoldottam.
Ez így segít az elválasztó használatánál.
Egy feltételes elágazáshoz nem lehet ezt hozzá rendelni?
Ha egy bemenet állapota "1" akkor 1-es,
ha ugyanazon bemenet állapota "0" akkor 2-es.
Vagy ez maradjon a következő házi feladat?

Köszönöm.

xfg6v697j

melyik bemenet lenne e jel forrása?

If bemenet = 0 Then
Call SetOemDRO(56,1)  
Else
Call SetOemDRO(56,2)  
Endif

Miki2

Az LPT2 pin 15 bemenetet használnám erre a célra.

Miki2

Bocs, nem erre voltál kíváncsi.
Az INPUT#1 lenne az.

xfg6v697j

If IsActive(INPUT1) Then  
Call SetOemDRO(56,1)  
Else  
Call SetOemDRO(56,2)  
Endif