Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Lett valami jó ötleted?

Rabb Ferenc

Használj kéteres árnyékolt mikrofonkábelt! Jól tűri a hajtogatást az energialáncban. Csak a vezérlő felőli oldalon kösd az árnyékoló harisnyár a GND-re.

hyuekyh7a

Jó lenne a végállás kapcsolókat és egyéb hasonló perifériákat 24V os relével megoldani és a portot az kapcsolná.

000000000

Hello!
Beállítási gond lehet,mert lekötöm a végállásokat,s anélkül állítom,akkor is kiírja a limit switch triggered hibajelzést.Már újra telepítettem a machot,az előző uninstalja után a registri állományt is kitöröltem.

hyuekyh7a

Akkor ha az aktuális port éppen H vagy L állapotban van és az inputnál is pont ilyen állapot van megadva neki aktívnak.

000000000

Most már végképp nem tudom,hogy a végállásokat hogyan kössem be.A klavió oldalán levő bekötés nem ezen e gépen nem működik.Próbáltam már a 4,7 kohm felhúzó ellenállással,meg anélkül is.A hobbycnc oldalon csak simán van a pinre kötve,a másik szál összekötve gndre.A t2cnc mach gyors beállításban a három kapcsoló sorba kötve megy a 10-es pinre.Melyik az igazi?Az előző gépemmel ilyen gond nem volt.Nem értem![#boxer]

xfg6v697j

A cnczone-on nézelődtem,ot egy hasonló gond kapcsát a debounce értékének a növelését javasoltán 2000-3000-re.Mer akkor az esetleges rövid zavaró inpulzusokat nem veszi figyelembe.

besirkyjh

Elvileg jo mind két megoldás .
Nálam nem a leg célszerübben a kapcsolok párhuzamban vannak kötve , eddig nem volt probléémám belöle ( ez ezért nem célszerü mert nem veszed észre ha az egyik kapcsolo kontakt hibás lenne , csak ha ütközik ) .
A configban az auto configot probáltad már .Igy a leg jobb beállitani a bemeneteket .

Config - port and pins - auto setup , ott a legördülöben megtalálsz minden definiálni kivánt kapcsolot és auto config .
Meg nyomod a kapcsolot és jelzi ( hanggal is) ha tovább léphetsz .

horcsab

Mach3 kontra plazmavágó. Kör vágásakor csak egy beszúrást csinál. A képernyőn a kör szépen látszódik, a G-kódot lépetve látszik, hogy ki kellene vágnia. Ha csinálok bevezetést (ráfutást) akkor minden ok.
Bevezetés nélküli köröknél sem mindig csinálja. Például van egy rajz amin van 10 furat, ebből kb. 3-at nem vág ki. (IJ kordinátákkal van a kör megadva)

Valaki tapasztalt már ilyet?

000000000

Auto configgal csináltam,a diagnosztikai menüben jó volt,de mikor megpróbáltam mozgatni a kurzorokkal rögtön beugrtott a limit switch hiba.

000000000

Melyik debounce értéket kellene állítani ? Az intervallumot vagy az indexet?

000000000

besirkyjh

Szia  
Tul pici a kép !

xfg6v697j

arra nem tértek ki.
de a debounce tulajdonképpen pergésmentesíti a bemenőjelet,így kiszűri a zavarokat.egy másik fórumon még 25000-et is javasoltak,hogy kiderűljön zavar okozza e a hibát.

besirkyjh

A Robi ( Robroy007 ) kinlodot nálam egy hasonlo problémával .Ott valami limit méreteket kellett át álitani és jo lett .
Kérdezd Öt hátha tud segiteni .
Küld el Neki az xml-t .