Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

A portokat jól állítottam be,de nem tudom mit kellene még beállítani.A tiedben is pacific vezérlő van?

NickE

Van olyan parancs a Mach3-ban, ahol azt adom meg, hogy mennyit lépjen a motor? Tehát nem mm-ben vagy inchben mondom meg, hogy hova menjen, hanem azt, hogy pl. 400-at lépjen. Tesztelési célra kellene ez.

s7manbs8

ha beállítod hogy 1 mm = 1 pulzus , akkor elvileg egy mmt lépve 1 et fog lépni ... gondolom én ha tud számolni

000000000

Hello!
Az ideg továbbra is kerülget.Ha az lpt-ből kijövő kábelra ledeket kötök, az megfelelő működést mutat.A folyamatos léptetésnél ég a step led.Irányváltáskor vagy kigyullad vagy elalszik a dir ledje.A motor mégis egy irányba működik csak.Ugyan azzal a kábellal próbáltam mind a három vezérlőt.Mindegyiknél ugyanezt csínálja.Mach beállítási hiba lesz,de nem tudom mi.Amotor beállításnál probáltam már cserélni a step-dir pineket,próbáltam a lo aktivot állítani,nem megy.Van ötletetek.

hyuekyh7a

Nézd meg a vezérlő megkapja rendesen a gnd?

000000000

Közös katódúra van kötve,a számítógép tápról direkt gnd-t kap.Az 5 V-ot kihoztam a gépből, onnan kapja.

hyuekyh7a

Hát akkor szerintem nem a port a hibás ha kiadja a jeleket, hanem a vezérlőben lehet meghalt az optó ha van, milyen is a vezérlőd?

besirkyjh

Szia  

Miröl hajtod a vezérlöt , asztali PC vagy Laptop ?
Milyen az LPT bios beállitása .
A Dir jel könnyen mérhetö , 0 volt egyik irány 5volt másik irány de közvetlen a vezérlönél mérj .Más feszültségeknél nincs irányváltás !

svejk

Kijön abból még elméletben is 8,8 V...főleg ha kimeneti emitterkövetőt elhagyja az ember.
Ez lett a bombabiztos megoldás, minden frekiváltó megette (a frekiváltók java részének ref. kimenet összeveszett a műveleti erősítők tápigényével) így maradt ez a fapados verzió.  
A bemenet meg a 4N25 és a gyengusz LPT terhelhetőség miatt "bonyolult".
Sokan megépítették, ezért nem is "fejlesztettem" rajta. :)
Mellesleg a frekiváltók analóg bemenete programozható, így nem lenne gond ha csak akár 8V-is lenne.

000000000

Szia pacific 6410-006-n-n-n a vezérlőm.Három mind a három vezérlőt kipróbáltam,ugyanaz a hiba.Kizárt lenne,hogy mind három hibás lenne.Van rajta opto,próbáljam lekapcsolni.

000000000

Szia  
pc-ről hajtom(asus alaplap 2g ram,alaplapi vezérlők dual core proci xp op)
A bios EPP-re van állítva.Próbáltam a normál,bi,ECP,EPP beállítást is.Az irány dir feszültséget még nem mértem.De lehet,hogy kisebb mint 5V,mert a ledek nem teljes fénnyel égnek.

besirkyjh

Szia  

Az EPP töl csak az ECP-Epp a rosszabb .

Normál vagy SPP , de nálad normál a helyes beállitás .
Azért mondtam hogy a vezérlönél nézd mert ott elvileg már terhelve látod az értéket .

besirkyjh

Semmi manualt nem találok erröl a vezérlöröl .Neked van valamid ?
Használtan vetted ?
Küld el hozzám és beüzemelem Neked , ez igy iszonyat hosszu lesz !

Jössz Debrecenbe 5.-én ?

000000000

Debrecenbe nem tudok menni,mert édesanyám temetésére megyek.Én pesti vagyok,ha a közelben laksz el tudom vinni, ha lehetséges.Esetleg egy portkártya segítene? A vezérlőről http://www.ahs-antriebstechnik.de/pdf-dateien-e/STep%20Motor%20Drives/ma6410.pdf van leírás.  
köszönöm a választ samo

000000000

Megoldódott a problémám.Az user manual nem utalt a kimeneti tüskesorra,ahol volt egy rövid zár (jumper) a step és dir + között.Azt megszüntetve mennek a motorok.