Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svejk

No, fasza...az exe-et csak nem indítottam el...
Debrecenben majd meghálálom. [#pias]

svejk

Még egy bagatell kérdés mára.
A DRO alatt a futás nullára és gépi koordináta gomb közt a "To Go" gomb mire is való és hogy kell használni?

kr97pwss2

Ha benyomod, akkor a G kódban kiadott utasítás végkoordinátái és az éppen aktuális koordináták közti különbséget mutatja. Azaz a még hátralévő mozgás nagyságát. Ha elérte a végpozíciót, akkor mindig nullát mutat.

svejk

még ilyet... köszi! [#worship]

kr97pwss2

Ha a fogalmazás bonyolultságára gondolsz, akkor megpróbálhatom még érthetetlenebbül megfogalmazni [#smile]

svejk

Érthető a magyarázat, de álmomból felriadtam, hogy mi is ennek a gyakorlati haszna?

kr97pwss2

Na ez jó kérdés, hogy mire jó. Én még nem jöttem rá, igaz, a funkcióval már találkoztam ipari gépen is (NCT 99T).

5z7aew5x

...esetleg egy, a programban nem lévő, mondjuk kézi megállítást tehet lehetővé, hogy ne fogás közben állítsuk meg a gépet. Így aztán lehet mondjuk forgácsot takarítani, szerszámot korrekciózni, stb...[#conf]

Béni

Én még nem találkoztam olyan vezérlővel, ahol a maradék út kijelzésére nem lett volna lehetőség.
A funkciója épp annyi és nem több, mint amit a #7857-ben leírtál.
Enélkül a funkció nélkül is lehet élni, de egyedi gyártásnál, gyors fusinál jól jöhet, ha látod, hogy melyik tengely mennyit mozdul még, mielőtt a szerszám vagy a befogó ledarálná a szorítót vagy ütközne az anyag kiálló részével. [#smile]

ewssp032s

Haliho !
Szokes, sikerult megoldani az "Auto Tool Zero" bealitasokat ?
Masnak van tapasztalata, en is szeretnem bealitani az automata merest.

hyuekyh7a

Miért van az ha egy plazmavágón mikor szabályozza a fej magasságát a Z tengely picit megtorpan az x vagy az y tengely? Mindezt 2M rammal !

kr97pwss2

Amikor csináltam a mozgásvezérlőt, akkor találkoztam én is ezzel a jelenséggel. Ha jól emlékszem, akkor a THC korrekció idejére a Mach3 leállítja az egyéb mozgásokat, és miután befejezte a korrekciót, csak akkor folytatja tovább.

8e8gzzjjj

mit szóltok ehez a vezérlőhőz ez jó szerintetek? TB6560 V-Type (piros)

Egyújabbgépépítő

Amikor MODBUS vezérlővel csináltam a THC-t nem volt ilyen jelenség.
Ment közben folyamatosan korigál az X Y sebesség nem változik.

besirkyjh

Szia  

Igen ez is jo ( ez egy ujabb verzio ) de a bekötése ennek is hasonlo .Talán ez nem melegiti annyira a léptetöket .

Megveszel minden tipust ?

Mi lett a másikkal ( kék ) ?
Nem tudunk semmit , igy segiteni sem tudunk !  
Mi a probléma ? Fotozd le amit nem éretel vagy nem vagy benne biztos és megoldjuk .Volt már ettöl komolyabb gondunk is .