Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

tárcsaátmérő és rések hossza?

9pk59nuy

Átmérő 100mm, rés hossza 15 mm

xfg6v697j

ha több rést használsz az egyiknek másfélszer hosszabbnak kell lennie.
de a réshossz jónak tűnik.

9pk59nuy

Persze. Ezek alapvető dolgok. Az az érdekes, hogy a Sneci vezérlőjével step-dir hajtással a főorsó fordulatát pontosan méri. A probléma a másik gépemen van, ott a főorsó 230 váltóval megy.

xfg6v697j

és a forsulatszám tuti 60?
ekkora fordulatot egy másodpercmztaós órával le lehet ellenúrizni,hogy tényleg annyi e.

KoLa

Az én gépemen egy saját készítésű 100 részes tárcsa van,két optoval amit az EMC2 miatt szereltem fel utólag,de meghagytam az egy réses index tárcsát is mert az is kell! egy kép http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/EMC2/100%20r%e9ses%20t%e1rcsa.jpg" TARGET=_fnew>itt

xfg6v697j

klassz lett.[#eljen]

9pk59nuy

Generátorról megy

9pk59nuy

De ez nem jó az M3-hoz. Amúgy nagyon szép.

Nem térünk vissza a kijelző beszabályozáshoz?

KoLa

Mielőtt megszünt a netem, pont erről írtam valakinek, egy hónappal ezelőtt talán?!

xfg6v697j

az eltérés nagyob forsulat eseftén is azonos mértékű.

9pk59nuy

Igen nekem. És nekem nem sikerült beállítani. Akármilyen számokat írtam az 500 és 50 helyett, a kijelző nem változott. Utoljára azt írtad, hogy neked könnyen ment.

9pk59nuy

igen, azonos mértékű.

KoLa

Amikor hibásan mért, akkor az volt a hibajelenség hogy 1100rpm fölött meghülyült, és rosszul mért, kevesebbet írt ki mint a valós, az index debounce-t is változtattad?

9pk59nuy

Csak alacsony fordulaton mértem 200 alatt. Szélsőséges beírt értékeknél sem változik.