Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

HJózsi

G40 cutter radius compensation ki
G41 cutter radius compensation left
G42 cutter radius compensation right  

azaz a G kódodban a kontúrozás előtt kell lennie egy G4x utasításnak, G40 ha nincs rádiusz kompenzáció, G41 ha a haladási irány szerint a kontúr bal oldalán megy a szerszám, G42 ha a haladási irány szerint a kontúr jobb oldalán megy a szerszám ...
A LasyCam-et nem használtam, de feltételezem, hogy ezeket be lehet állítani valahol, hogy belegenerálja a G-kódba ...

000000000

Köszönöm a segítséget! akkor kicsit mélyebbre ásom magam a G-kódban :-)

HJózsi

Feltétlenül, mert egész biztos további problémáid is lesznek! ... :D ;)
Viszont nagy szerencséd van, mert a fórumozók pár éve lefordíttatták a http://www.machsupport.com/docs/Mach3HU.pdf" TARGET=_fnew>Mach3 leírását amiben szépen megtalálsz mindent!...

000000000

Uraim, segítség kellene!

Hogyan lehet kiíratni a megmunkálás hátralévő idejét Mach 3-ban?

ra8nsmk6w

Szerintem nem lehet, de ha elÖtte lefuttatod a programot a tool path menüben akkor tudni fogod a végét és onnan már megy fejből is

000000000

Üdv mindenkinek! Megint jól belenyúltam a dolgokba, így szeretnék hozzátok fordulni segítségért. A HSMWorks programba, megszerkesztettem a munkadarabot, a szerszámpályával együtt. A teszten is minden rendben ment. a HSMworks-ben csak Mach2 -es post processor van.(lehet, hogy itt van a problémám)
a lefordult  *.TAP kódot betöltve a Mach3-as programba, teljesen más ábrát kapok. Esetleg próbáljak más post processzort? nem szívesen mondanék le a HSMworks-ről, de...Melyik a leg ideálisabb cad/cam program a Mach3-hoz?(ami működik is vele)?!Remélem, csak én vagyok béna!:-)

000000000

Én a cut2d,cut3d,aspire-t tudom ajánlani,a demo verziójuk is elég sok mindenre(szinte mindenre)elég.http://www.vectric.com/" TARGET=_fnew>Itt lehet letölteni őket.

000000000

Köszönöm! A video alapján, valóban nem tűnik rossznak. Mondjuk ennek ellenére a solidworks programokban, nagyon sok lehetőség rejtőzik. Ezért nem szeretném "cserbenhagyni" :-)DE nyitott vagyok  az új dolgokra is :-)

000000000

A forgatómmal görcsölök...

A motor tuningba hogyan paraméterezzem fel az "A" tengelyt?
Mindig az aktuális munkadarab átmérője szerint át kell számolni? Van valami egyszerűbb megoldás?

dosalaszlo

Ez engem is érdekelne mert én is folyamatosan számolgatok és cserélgetem a a forgató A tengelyét az Y tengelyre ha a henger felületét kiterített síkként tervezem meg!!

s2k5ycubj

Szia csak nem a volt i-celles Lászlónkhoz van szerencsém?

dosalaszlo

Nem! :-)
Legalább is számomra nem sokat mond az i-cell!

me3ua0a6

Lehetséges a Mach3-at úgy beállítani, hogy szüneteltetni lehessen a g-kód futást egy bemenet által?
Pl a vészstop gomb ne megállítsa és resetelje, hanem a kiengedése után automatikusan folytatódjon a munka.

HJózsi

A Feedhold vagy pause megállítja az előtolást ( space a billentyűzeten ) a főorsó forog tovább...  Input Signals -> OEM Trig #1 stb-re lehet funkciót programozni, úgy hogy a System HotKeys onfig-ban megadod hozzá a szükséges OEM kódot ( External Buttons - OEM Codes )...

Riboga

Nekem bevált az RS274 postprocesszora a HSMWorks 2011 R2.23891-al.