Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

HJózsi

Külső billenő kapcsolóra "programoztam" így fordulatszám, előtolás növelést csökkentést ...

me3ua0a6

Köszönöm, kipróbálom. Erre gondoltam én is, a gondot csak az okozza, hogy a fedél felnyitásakor kéne pausélni a munkamenetet. Visszacsukáskor pedig automatikusan újraindítani.
Az ajtó kinyitás két állapot, míg a pause gomb megnyomása egy impulzus. Összeegyeztethető a két dolog, de nem túl szakszerű. :)

HJózsi

Sőt, tesztelni is kell, mert nem biztos, hogy ott és úgy fogja folytatni ahol abbahagyta... ahogy én látom gép nélkül, csak magában futtatva. A continue from here-el kellene összehozni...

HJózsi

A visszacsukásra talán még nem kellene indítani, hanem inkább egy külön start vafy folytasd gombra ami csak fedél csukott állapotban működhet... itt lehetne a brain programozáshoz kezdeni ... :)

me3ua0a6

Ekkor egyszerűbb a vészstopra kötni. Mert nyitáskor resetel, és csukás után a képernyős resettel és starttal indítható csak újra.
Ezt szeretném elkerülni :(

HJózsi

A vészstop egységugrásszerűen elveszi a step jeleket, a stop vagy pause a motortuningban megadott rámpával fogja leállítani a motorokat...
Vészstopnál lehet újra Ref All-t nyomni ...

me3ua0a6

Hát... ha rosszul van méretezve a rendszer :)
Nálam még nem volt probléma vészstopnál, azaz nem volt lépésvesztés. Lehet hogy golyósorsónál már lenne.

HJózsi

A mozgatott tömeg és a sebesség mondja meg könnyű -e megállni ... ;)

me3ua0a6

Jogos. Könnyűszerkezetes, nagy sebességre képes gépeket szeretem, gravírozáshoz ezek elegendőek.
Ezeket könnyű megállítani.
Na de kicsit eltértünk a tárgytól.
Ezek szerint vagy a pause, vagy a stop gombot kell definiálni az ajtó nyitásra.
És akkor lehetséges, hogy nem is lesz automata az újraindulás :(

xfg6v697j

a feedhold-ot megadod ajtónyitásra a ciclestartot pedig csukásra.
másik oemtrig és aktiv low.

juh0557j0

Segítséget szeretnék kérni, mert erre régóta nem találok megoldást:

A Mach-ban van arra megoldás, hogy a végálláskapcsolóra futás után amikor resetelek, akkor ne lehessen abban az irányban elindulni azzal a tengellyel amelyik a végállásra futott, csak a jó irányban?  

me3ua0a6

Használj szoftveres limitet. Ekkor elegendő csak 3db  végállás kapcsoló (ebben az esetben home/ref kapcsoló).
http://www.t2cnc.hu/downloads/Mach3_gyorsbeallitas.pdf" TARGET=_fnew>Beállítása.

9pk59nuy

Keresem Kola-t, hogy főorsófordulat beállítása ügyében további tanácsokat adjon. Mindent kiprobáltam, de továbbra sem akarja a tutit. Kb 40%-al mutat többet az STrue kijelző.  
Ha valaki tudja a beállítási módot, akkor megmondhatná.

xfg6v697j

úgy tudom a Kola gépén enkoder van.
az nem jó a mach-hoz. neked hogy van kiképezve a jeladótárcsád,és milyen jeleket szolgáltat?

9pk59nuy

Sokat vacakoltam a tárcsákkal is, négyrésessel vagy egyrésessel. Első változatban 4 réses lett felszerelve, de más okok (M3verzió) miatt nem volt jó. Timingel nem készített rendes menetet. Azután leragasztottam 3 rést, és index jellel próbáltam és az bejött. A menet így nem probléma, de a fordulatot magasabbra taksálja. Generátorról 1Hz-el kergetve 60 fordulatot kellene mutatni, de 100 körülit mutat. Az áttétel változtatásával persze be lehet állítani, de akkor ugyanolyan arányban a menet változik meg a beállítotthoz képest.