Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Miki2

Nálam egyszer régebben a SHIFT billentyű beragadása okozott ilyen sebesség hibákat.

juh0557j0

Shift-el 10.000-el menne.
Most ha nyomom, ha nem, 3000.

HJózsi

Nem vagyok kezdő Mach3 felhasználó de ilyennel még nem találkoztam : minden konfig ablak megnyílik, kivéve a "Motor Tuning". Segíteni akartam valakinek beállítani a gépét, a Mach3 már rajta volt tehát semmi infóm nem volt a telepítésről. Regisztrált változat... :x  
Gondolom az újra telepítés segíteni fog, de ha ismert a jelenség, jó lenne egy kis segítség ...

9pk59nuy

Nekem is volt ez a jelenség. Nem sokat vacakoltam vele, percek alatt lehet újratelepíteni...

juh0557j0

Ez nagyon érdekes.
Itthon bekapcsolom és minden rendesen működik.
Ezek szerint a hatvani légkört nem bírta. [#confused]

gorbi

Én is jártam már igy, és arra jöttem rá, hogy a port beállításokat kellett először megcsinálni, aztán egyből engedte. Azaz melyik láb legyen a step dir enable stb...

HJózsi

A fura, hogy épp ezzel kezdtem. Beállítottam a tengelyekhez a portokat, step, dir, stb. ...  
Legközelebb megvizsgálom, de lesz nálam Mach3 telepítő is ...

uzahitefr

sziasztok! cnc marógépemre automata szerszámcserélöt szeretnék csinálni. A mechanikával semmi probléma mert megcsinálom, inkább azzal hogy amit szeretnék csinálni tudja e kezelni a mach 3. Van valaki aki tudna segiteni benne ?

xfg6v697j

Szerintem én tudnék.
És Béni is biztosan.

besirkyjh

Szia  

Ha a kihivást szereted és magad akarod megcsinálni akkor lehet G kodbol is .
Csináltam én is M98 - M99-el és szépen müködött .Szerintem a macrot még ma sem tudnám megcsinálni hozzá .
Esetleg még probáld meg a Dlacit is Ö is otthon ezekben !

u3xrz0cut

érdekelne, hogy milyen mechanikát gondoltál..

uzahitefr

igazándiból egy forgó szerszámtár lenne kb 12 szerszámhellyel amiből egy megfogó kar venne ki a szerszámot és helyezné be a főorsóba. a megfogó kart plc vel vezérelném a szerszámtár forgatása lenne az 5. tengely a plc vezérlést megoldomaz nem jelent problémát.

uzahitefr

ez egy mu 250 es marógép cncnek átalakitva x680mm y340 mm z420 mm

xfg6v697j

ebben az esetben nem is igen kell a machnak kezelnie semmit.
legfeljebb egy bemeneten fogadni egy jelet,hogy megtörtént a csere.

uzahitefr

ez lenne az elmélet... bár minden tanácsot szivesen elfogadok.