Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

KoLa

Aha! erre gondoltam én is Alma!99![#nevetes1]

KoLa

Próbáltam T123-al de akkor az 1-s szerszámot adta a 23-s eltolásokkal!

Robika37

Üdv !
Én  a 12 szerszámhelyhez úgy írtam ,hogy  101-1212 tartott a móka így könnyű volt megjegyezni ki kivel van.
Ha egy beszúrókés két sarkát kellett programoznom adott horonyszélességhez amikor kopott a szerszám (vagy szórt a gép.-( )pl. 606 és 616 játszott nem kellett állandóan belenyúlkálni az alkatrész programba ( "G-kód" )elég volt korrekciózni a méretnek megfelelően.
Robika

Béni

Ej-ej! Egyre jobban öregszem...
Alig értettem a vigyort ...

000000000

Szia Svejk!
Úgy látom,hogy te megértetted a problémám.Azaz ha egy táblán pl középen akarok érintőt venni,akkor kézzel(billentyüvel)mozgatom a fejet.De akkor nem emel ki a "z". Ha középről visszaküldöm akkor igen.Ezért értette félre a kérdésem a Deák kollega.A "z" kézzél mozgatása megoldott,de azt hittem anélkül is működik.
üdv Samo

svejk

Figyelek ezerrel :)
Amit Te szeretnél olyan funkcióról nem tudunk, nem is nagyon lenne használatos és hasznos, mivel ha minden egyes X vagy Y mozdításra felkapná a Z tengelyt nem is lehetne normálisan nullpontot venni. Vedd figyelembe hogy alapvetően 3D-ben gondolkozik a MACH.

A billentyűzetről való kezelés egy speciális, un. JOG üzemmód.  
Itt minden a felhasználóra van bízva.

A Home és a Stop gomb esetében már van könnyítés hogy ne kelljen a Z-t külön kezelni.

000000000

Sziasztok!

Van pár kódom, ami 30 ezer sor, 400-450 soronként darabolom fel.. van erre megoldás, valami jobb módszer?
A Development-s Mach3 R3.043.022 van fent, demo.

000000000

Szeva mindenki!
Segitség kellene,mak3-at próbáltam szárazon csak a gépen,g-kódon kivül dxf,dwg,ai,eps "képet" vagy rendes képet hogy lehet behivni ha egyáltalán lehet?Nem találtam meg mert most kezdem az egészet.Köszi.

000000000

A Mach3 csak G-kódot ismer!
A LazyCam-ba lehet behívni: Vectort, képet. Amit aztán feldolgozhatsz G-kóddá!
De Demo verzióban nem igazán működik!

000000000

http://file.emiter.hu/CNC/Mak3.jpg" border=0>

Motoros

A további variációkat--asszociációkat kerüld légyszives, mert a fórumot 18 év alattiak is látogathatják :))

000000000

Jaj, pedig közel voltam hozzá! [#nevetes1]

000000000

Köszi!Majd próbálgatok valamit.

000000000

A v.karvék ismerik a vektorokat?messziről hallottam hogy igen.

ra8nsmk6w

Ma éjjel még a Max3 is belefér. Holnapra pedig a Matt3 legujabb verziója