Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Király!
Szeretném kérdezni, hogy az anyát hogy próbáltad rá? [#hehe]

Béni

Megvan a hiba. Este javítom.
Addig is, ha tesztelni akarod, egy kicsi kúpozást állíts be, akkor megy!

Béni

KoLa

Szia! Ma nem tudtam tesztelni semmit!
Ezt az egybeesést! nekem ugyanez a verzió van telepítve tesztelésre, egy új 'vinyóra', tegnap is ezzel ment a gép, ma visrosszaktam a féléve jól működő 2.63-as verziójú  Mach3-t mert ezzel tudok dolgozni élesben!!!

KoLa

"Öreg" pihenjél vazze!:)))
Úgyse tudsz beszólni, mert lepattan rólam [#nyes][#eplus2][#nyes][#mf2][#ravasz1][#vigyor3][#violent][#wave]

KoLa

'Há normális?'[#ejnye1][#fogmosas]

000000000

Nem beszólás volt ez pajti.
Egy tréfás megjegyzés lett volna.
No nem baj. Lényeg, hogy az üldözési mánia nem ragad.

Nem felvágásiból mondom, de téged néhány másodperc alatt lenulláználak, ha ez lenne a célom. De NEM CÉLOM.
Pihentessél pajti.

KoLa

Most cserélgetem a winchestereket a 'házba' van a régi 2.63 - a jólbevált , és van egy új amin a R3.042.040 van telepítve, ezen kisérletezgetek most mert nekem a legnagyobb bánatom hogy, az MPG-k nem működnek!
Először azt hittem hogy a saját készítésű MPG-im a hiba okozói! de vannak most gyáriak , és semmit sem javult a helyzet , a hiba jelenség ugyanaz, néhány oda vissza mozgatás után lefagy és csak kattog néhány századot rendszertelenül!

KoLa

Hogy érted azt hogy lenulláználak?
Te úgy beszélsz mintha nem is 60-65 között lenne az életkorod! az ilyen idős emberek a cucializmusban lettek kiképezve , és nem beszélnek ilyen hangnemben egy közösségben, mert tisztelet van beléjük programozva! vagy Te vótál a párttitkár!
Ez itt egy műszakilag igencsak magas szinvonalú fórum a cnc vezérlések kitárgyalásában,ha eléggé figyelmes lennél, észrevehetnéd hogy vannak akik önzetlenül fejlesztenek és felkínálják tesztelésre a produktumukat mint Béni!
Írhattad volna hogy, kíváncsi lennél rá! hogy tudok-e ezzel a varázslóval olyan programot írni a hobby cnc esztergámra ? ami kivágna egy anyamenetet, erre a szoftver próbára írt kóddal kivágott orsóra!
Szerintem biztosan, hiszen itt századmilliméterenként tudunk koorrigálni!

000000000

[#wave][#wave][#taps][#taps]

svejk

Ej-ej, szegelgetek... az ilyen mondatok helyett inkább üss be egy pár szöget...[#ejnye1]

KoLa

Megnéztem a példa 1 végén lévő G76 sort!
G76 X22, Z-42,072 P10 Q0 H1 I0 L50 T5,492 C10,
ez azt mutatja a befejező koordinátákon kívül hogy a
a menetemelkedés 10mm         ( P )
a simító fogások száma 0      ( Q )
az első fogás mélysége 1mm    ( H )
a fogásvételi szög 0          ( I )
a letörés 50 fok              ( L )
a kúpszög 5,492 fok           ( T )
Az X biztonsági távolság 10mm ( C )

A kérdésem: az első fogás mélysége direkt ilyen nagy? azért hogy a G76, csak egyszer vágjon, mint a G32! hogy kihasználjuk az egyébb lehetőségeit a kódnak,, mint a letörés?

KoLa

A legszebb emlékeim közé tartozik mikor teleütögettem szeggel a nagyszoba és a konyha közötti küszöböt,  mire hazajött anyukám a piacról[#nevetes1][#wave]
4 éves koromban[#hehe]

svejk

Állítólag 3 évesen majd fél kiló kis szeget ütöttem a kissámliba. Egyszer sem ütöttem az ujjamra, ma már nem mernék hozzáfogni :)

KoLa

Szegelésben nekem is ez volt a plafon, annak idején!
De kb 20 év múlva egy ácstól tanultam még valamit, mert Ő beütötte a száraz nyárfába egy ütésből a százas szeget - "meg kell nyálazni, előtte" mondta ...