Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Szerintem, neked nem kéne most lélekbúvárba átmenned.
Nem érzed, hogy nincsen meg a hozzávalód?

Veled ellentétben, én egyébként pontosan értettem a problémát.
Mivel van némi fogalmam mind a csúcsesztergáról és a CNC-ről is (attól, hogy nem verem itt a mellem két téglával), ezért tényleg szemléltetőnek találtam azt a menetvágást és ennek adtam hangot hozzászólásomban.
Mivel, te csak a felszínt karcolgatod, támadásnak vettél egy teljesen ártalmatlan hozzászólást.
Miért is.
Mert nem igazán értesz dolgokat. Ezért olyasmire is durvasággal reagálsz, amire nem kellene.
Részemről be is fejeztem a témát.

KoLa

Itt a Neten van aki bemutatkozik, és kreatívan viselkedik,mivel az köszön aki jön!és kellő tisztelettel viseltetik a mások apró sikereinek is, mivel tudja hogy ez egy Hobby cnc fórum, ahol sokan a kedvtelésből ( hobbiból )készített gépeikre nagyon büszkék!
De egyik sem tökéletes valójában , és a beszélgetések során kiegészítjük egymás tudását apróságokkal, és új felfedezésekkel a témában, mint sokan itt a fórumon!
A Te egysoros hozzászólásod 12 órai munka után rosszul szólt! az ilyeneket már nem akarom megfejteni, főleg úgy hogy olvastam az eddigi hozzászólásaidat!
Javasolnám hogy ha olyan magas szinten vagy cnc témában, hogy akkor holnapra készíts már egy anyát trapézmenettel az orsómra plusz fotó plusz videó plusz gép!
Vagy írj egy olyan varázslót mint Béni , mondjuk spirálmenet vágásához!

Béni

Pontosan, ahogy mondod. A cél az adott paraméterekkel az, hogy csak egy vágást végezzen a G76.
Mélyítőfogásonként a C érték eltérése azért van, mert más átmérőről indul, így a biztonsági távolság minden esetbem más, ha ugyanott jár vissza a kés.

Béni

"meg kell nyálazni, előtte"
Hogy ez a "nyál" mi mindenre nem jó!?[#nyes][#nyes]

000000000

Mielőtt nagyobb vita keveredne, csak halkan megkérdezném: Vajon szegelgetek #5285-ös, poénnak szánt kérdése nem azért születhetett mert esetleg a kép alapján azt gondolta, hogy a menet a rúd közepén van, nem pedig a végén?

000000000

Pontosan erről van szó!
Semmi rosszindulat nem volt a hozzászólásomban.

000000000

Szeretném kérdezni, hogy az anyát hogy próbáltad rá?

Nem az volt a kérdésem, hogy hogyan vágja ki, hogyan számolja ki?
Hanem, hogyan próbálja rá? Hogyan tekeri rá?

De inkább az lett a dolog vége, hogyan csináljunk bolhából elefántot?

Rabb Ferenc

Ti úgy látjátok, hogy a rúd közepén van? [#hawaii] Én a végén (vagy az elején) látom

000000000

Én komolyan úgy láttam.
Ezért is találtam érdekesnek, mert ezt egy csúcsesztergán, kézzel fogást véve szinte lehetetlen.
Amúgy, egy lapos menet egy tengely szebad végén nem egy nagy durranás.

Rabb Ferenc

000000000

Mert akkor most mi van?
Nem az anyag közepén van a menet?

s7manbs8

Melyik képről van szó ?

000000000

s7manbs8

Ahol méri azt az egy menetet, az tényleg a közepén van, meg ha hirtelen nézzük a képet, és gyorsan továbblapozunk, lehet olyan, mintha hosszú anyag lenne. :)

000000000

Nekem egy majdnem "velem egykorú" emissziószegény képcsövű monitorom van.
Ezzen úgy látszik, mintha hosszú anyag lenne.