Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Szerintem a gombfunkciókat in-lie és nem  makrókban kódolták. Az M3 által "zabált" makrókat a Macros alkönyvtár tartalmazza. Azokat mind átnéztem, hogy osságokat "harapjak" ki. Mivel ott kevés ilyet találtam, kértem a leírást...

Béni

A Step/Dir biteket én nem buherálnám. Viszont a fennmaradó bitekkel tetszőleges protokollal lehetne kommunikálni egy mikrovezérlővel, így a nem időérzékeny ki/bemenetek számát szinte a végtelenig lehetne növelni. Erre a Mach-ben makrók/brain-ek alkalmazásával meg van a lehetőség.

000000000

Ezer köszi, Béni!
Az utóbbi progi + a makróleírás baromira jól
használható. Pont ezeket kerestem, de valahogy nem találtam

000000000

"fennmaradó bitekkel tetszőleges protokollal lehetne kommunikálni egy mikrovezérlővel, így a nem időérzékeny ki/bemenetek számát szinte a végtelenig lehetne növelni. Erre a Mach-ben makrók/brain-ek alkalmazásával meg van a lehetőség!"
pontosan ez lenne a célom!!!!!!

Béni

Egészségedre!
Én is ezeket használom. [#wave][#wave]

f35ezvjs

Igen Danibá én ezt írtam le, hogy ha valamiért megkell állítani a programot, vagy netán véletlen hiba esetén stopp de mondhatom a 0 ra futást is /ha vélettlen gravírozásnál kevesled  mélységet és ujra akarja indítani a programot megnyomod a 0 futást akkor előszőr a z emelkedik fel és utánna megy vissza az x és y a nullára/ akkor ne karcolja össze a maró, vagy gravírtű az anyagot.
De ezt szívesen bemutatom svejk kolégának is. Nem vélettlen tették be a programkészítők ezt a lehetőséget.

s7manbs8

A protokol szóról mindig R2D2 jut eszembe, meg a haverja. :)

Béni

Inkább a haverja. [#nyes][#nyes]

000000000

MODBUSOS HAVERJA[#vigyor3]

000000000

De a kérdés nem ez volt!

svejk

Köszönöm, nekem ne mutasd be mert ez a funkció a kezdetektől meg volt a Mach-ban, és ismerem is.
Viszont mint sejtettem, félreérteted a kérdést, ugyanis az az alábbi volt:

"A mach-ban mit kellene beállítani,hogy ha billentyűkkel mozgatom a marófejet akkor előbb a "z" emelkedjen ki.Futás "home" pozicióba mozgáskor kiemel z safe-re,de máskor nem. "

Tehát Samo barátunk írja is hogy az amit Te felvázoltál az működik is.  
De ő mást szeretett volna, vagy rosszul fogalmazta meg a kérdést...

000000000

Ha a munkadarabon felvett nullapontot el akarom vinni máshová, akkor felemelem a Z-t, X-Y-ont adott távolságra viszem. X-Y-t lenullázom, Z-"Home".

s7manbs8

Az kell neked MODBUS.

KoLa

Véletlenül belefutottam egy problémába a Mach3Turn-el kapcsolatban ! "ugye" a leírás az mondja hogy eltárolhatok 253 szerszámbeállítást, ami érthető is esztergagépen! de ma véletlenül egy spec kést a 100-s helyre mentettem egy másikat meg 200-ra hogy jól megkülönbözzenek egymástól!
A kódban a szerszám megadása T után a szerszámszám és utána még egyszer a szerszámeltolás száma ami általában mindíg ugyanaz a szám!
A mach hibaüzenetet dobott a három számjegyű szerszám számra, és szerszám eltolásra pl:
N5 T 100 200
Akkor mit kezdjek a többi 154 szerszámmal? vagy valamit nem jól csinálok?
Végül is 99 szerszámmal megoldok mindent, csak belefutottam ebbe a hiányosságba!

Béni

A leírás szerint a formátum: Txxyy
xx - szerszámszám
yy - korrekciószám
Így csak 99-ig használható mindkettő.