Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

f35ezvjs

Z safe táblát így töltsed ki

000000000

Nem műkodik."0"-rol kimozdítom az "x" "y" irányba,akkor a "z" "0" marad azaz nem emel ki.Így ha érintőt akarok venni végig karcolná a táblát.Haza menetelnél előbb a "z " emelkedik ki.

000000000

A "Z" tengelyt is billenyűvel emeld ki, mielött az X-Y tengelyt elindítod!

000000000

f35ezvjs

Amit leírtam nekem ott mindíg a z emelkedik fel 15mm re utánna megy x-y irányba

svejk

Józsi Bátyánk, akkor Te nem is tudsz billentyűről kézi vezérléssel marni, sőt oldalirányú nullpontot sem felvenni, mert ugye akár mit is csinálsz mindig kiemeli a Z tengelyt??  
Elég idegesítő lehet...
Nem lehet hogy valaki - lehet hogy én :( -  félreért valamit?

000000000

sziasztok!
kérdésem lenne mach3 tud e bit alapu ki irás például egy kimeneti porton ha el fogyna a kimeneti portok száma igy lehetne egy port kimenetet multiplexálni plul több parancs uzemodban is egy port lábat használni persze ere külön értelmezö vezérlés lene ami a kiadot bit parancsokat feldolgoza az az kezeli!
ezt az az macro kod formályában meg lehetne ezt fogalmazni a mach3 ban egy egy funkcioban?
az minek kettö port kimenetet elfoglalni pl folyadék hutés vagy föorso bakapcs kikapcs de lehesen variálni kulön külön is ha a szoftveresrész ugy kivánja de egy kimeneti porton ezt mind megoldva!
sajnos 5x vezérlésnél az lpt kimenetei szépen elfogynak és nem minden funkcionak jut port!

000000000

Magyarul az lenne a kérdés hogy a Mach tud-e soros (USB, COM) porton kommunikálni?

000000000

Téves a funkció írása. Az a beállítás, amit Jóska ír, a nulla pontra, (Goto zero) menésre és a stop gombra van hatással. Az-az ezek megnyomására emel ki. Kézire nem.  
Én, nem tudok róla, hogy lenne a kézi pozícionálásra ilyen automatizmus.

000000000

magyaruan hogy egy egy port kimeneten nem csak H/L álapot lépne fel hanem elküld a mach3 pl 8bites parancsot 0....255 közöt egy kontroleres vezérlönek!
ezt valoszinüleg macroban lehetne meg szerkezteni egy egy G parancsnál is valoszinü ?

000000000

Ezt hívják soros portnak. ;)  
Amúgy pedig az ISO szabvány szabadon hagyott néhány M kódot egyéni vezérlőparancsoknak, vezérlő kérdése hogy miként dolgozod fel.
 A párhuzamos portra mindenképpen egyszerre írsz, gondolom ha akarod megcsinálhatod hogy az egymás után következő karakterek egy utasítást képeznek. Hogy az egymás után érkező jelekből hány bitet használsz fel, az a te dolgod. Ha csak egy bit érdekel, akkor pl. olyan karakterszekvenciát küldhetsz ki ami csak egy bitben tér el az előzőtől.

svejk

Szerintem neked http://www.hobbycnc.hu/CNC/MBIO/MBIO.htm" TARGET=_fnew>ez kell, és Magi Úr már meg is valósította.

000000000

nem ere gondoltam ezel csak egy a baj kevés rajta a kezelö kimeneti port!

svejk

Esetleg még egy LPT port? Az is kevés?

Egyújabbgépépítő

Szerintem neked a http://www.warp9td.com/" TARGET=_fnew>SmoothStepper vagy a http://www.dynomotion.com/" TARGET=_fnew>Kflop lehet jó.