Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

A licensz fájlt is felmásoltad a Mach3 mappába?

000000000

SquirrelTech

Ha jól sejtem a gondod most az, hogy Shift nélkül is villámjárattal megy a géped (lehet tévedek).
Nyomj egy TAB-ot, kinyílik jobboldalt egy ablak. Itt állítsd át a "slow jog rate" értékét.

000000000

Rabb Ferenc

Akkor öröm az élet! Ne csigázz tovább, mi volt az oka? Hátha beleszalad más is.

s5f8tmfv3

Azért elárulhatnád mi volt vele. Csak hogy okuljunk.

000000000

A legfrissebb mach3-t telepítettem fel, amihez a licensz fájl nem passzolt. [#nyes][#nyes]

Rabb Ferenc

Te kis "hamis"!

3vv2btrhv

A David_Laser progi kiad egy jelet amit a Mach3 proginak kéne fogadni . Csak nekem ez magas !!  
Amugy müködik a dolog csak USB kábeles léptetö motor vezérlövel .De nekem nincs !!

000000000

Úgy emlékezetm, hogy a David_Lase proginak fent van a forráskódja. De nem találtam.
Gondoltam, hogy abból ki lehetne sütni valamit.
Ez nekem nem jött össze.

3vv2btrhv

Nekem most az kerem ; Mach3 -ban hol kel beirni hogy tudja fogadni a parhuzamos porton erkezo masik pc jelet , itt akadok el .

ppxgww95

Az függ attól is, hogy az adott jel(ek)et miként kell feldolgozni. Egy egyszerű Start/Stop vagy szinkronizációs jel konfigurálása nem bonyolult. Itt mi lenne a feladat?

000000000

Sajnos, elakadtam.
Bocsi.

3vv2btrhv

David ad egy start jelet . Mach3 ezt fogadni kellene , hogy elinduljon a G-kod . Enyi $$$

2vkx6unz

Persze, strat jelet ad a soros porton. Ami kimegy ASCII-ben a porton az a "Start" szó. Ha leállítod akkor meg a "Stop" ha jól emlékszem.
Két gép kellene mert amin a David fut azon szerintem nem célszerű egy Mach3 futás is. Más kérdés, hogy a Mach3-at tudod-e így programozni.