Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

étem de menyire valos az azonos reel time futása
a kettö lptnek az az alaplapi és egy pci megoldásnak?

000000000

nekem legföbb probléma inkább az ilyen meg oldásokal a külföldröl valo vásárlás.....

svejk

Minden bizonnyal pontosabb mint egy soros (nem USB-re gondolok) adatátvitelű megoldásnak.
Meg egyébként is olyasmit írtál hogy hűtés, vagy főorsó kapcsolás, ami különösebben  egyébként sem érzékeny a késleltetésekre.

000000000

valamit találtam macroban meg fogalmazva lpt out pin érték kiküldésre
GetPortByte
Function GetPortByte(PortAddr As Integer) As Integer
This function reads the 8-bit PC I/O port whose address is given by PortAddr, and returns
the 8-bit data value read from the port as an unsigned integer value. This function can be
used for reading hardware devices not directly supported by Mach3.
Note that this function is available only when the parallel port driver is loaded.
Arguments:
PortAddr is the Integer address of the port to be read
Return Value:
Unsigned 8-bit integer value read from the port.
Example:
‘ Our port address
PortAddr = 1016 ‘ 0x3f8
‘ Read data register of parallel port at 0x3f8
PortData = GetPortByte(PortAddr)
See also:
PutPortByte()

szerintetek?

000000000

igen ilyen fentmarat funkciok elfogytak az lpt felhasználtságárol ezeket akarom meg oldani lpt1 belül bites vezérlésel de tudnom kel ere képes e a mach3 vagy csak H/L szintek kapcsolásra!
 érték bitek elküldésel az lehet mondani a kimenetek száma több lehetne!
például lpt2 ugy látszik mpg kezelésre kezelésnek szántam fenttartani és pár funkcio kivezetésre a mach3 alat!

000000000

Azt gondolom meg lehet csinálni, hogy egy portra összemaszkolod az utasításokat, ha a parancsok binárisan különböző pin-ekre esnek. Egy ki/be kapcsoláshoz elég nagy pocsékolás egy egész portot lefoglalni.
 Ha nem akarsz hozzányúlni az eredeti kapcsolórutinhoz, akkor kiolvasod a portaddress-t, hozzáteszed bináris OR-al az új parancsot, és kiküldöd. Lehet hogy gyárilag is így van. Nem ír semmit a kézikönyv?

000000000

Ez az Mam!
Pont ezekkel a dolgokkal kell "cicerélni".
Mellesleg van valami leírásod a z M3 makró programozásról? Valamit én is találtam (pl. Get/set userdro, Get/set omdro, stb.). Jó lenne egy lista a "birizgálható" képernyőmezőkről, paraméterekről. Ekkor az M3 mágia kézben lenne. Automatikus szerszámváltásban gondolkodom. Már úton vagyok, de még fel kellene szednem egy két szemetet az útból...

000000000

vagyis #5213  csak lpt bit kiolvasás inább regiszteres alapon!

macrobol érték ki irás lpt portra...
PutPortByte
Sub PutPortByte(PortAddr As Integer, Value As Integer)
This function writes the 8-bit data given by Value to the 8-bit PC I/O port whose address
is given by PortAddr. This function can be used for writing hardware devices not directly
supported by Mach3.
Arguments:
PortAddr is the Integer address of the port to be written
Value is the Integer value to be written. Only the 8 least significant bits (LSBs)
are written.
Return Value:
None
Example:
‘ Our port address
PortAddr = 1016 ‘ 0x3f8
PortData = 154 ‘ 0xa5
‘ Write 0xa5 to data register of parallel port at
0x3f8
PortData = PutPortByte(PortAddr, PortData)
See also:
GetPortByte()

000000000

egyenlöre ebböl probálok meriteni ötletet!
http://cnctar.hobbycnc.hu/mambablack2009/soft/Mach3_V3.x_Macro_Prog_Ref.pdf" TARGET=_fnew>Mach3_V3.x_Macro_Prog
külön perifériát nem akarol csinálni PC I/O kivül pár funkcio büvitésre csak az az ezen belül meg oldhato lene szerintem a bövités persze ezt már conroleres részé igy is kel ami a kiküldöt biteket fogadja de a mach3 a kérdés tudja e ezt a funkciot?

000000000

max én is ezt találtam #5219 az az mach3 teljes protocol nem nagyon van szerintem...!

Béni

http://cnctar.hobbycnc.hu/Beni/Mach3/Doc/Mach3_V3.x_Macro_Prog_Ref.pdf" TARGET=_fnew>Mach3 makro programozás /angol/
http://cnctar.hobbycnc.hu/Beni/Mach3/Doc/CBasic%20manual.pdf" TARGET=_fnew>CBasic kézikönyv /angol/

Ezekkel neki lehet fogni makrók írásának, de a makrók nem alkalmasak a Mach működésének rendszerszintű befolyásolására.

000000000

Hi Béni!
Millió köszi. Nem is akarom lényegében befolyásolni, csak "megfejelni" az M3-at. Írnék is egy saját vezérlőt, de az baromi meló. Köszi a macro linket. Programozni pedig tudok vagy 20 nyelven. (Evégre majdnem 40 évig abból éltem...)

000000000

Screen editorba hogy lehet egy kezelö felületen belenézni egy egy gomb funkcionak a macro kodjába tudja valaki?

Béni

Töltsd le http://www.kd-dietz.de/index_eng.htm" TARGET=_fnew>innen a MachScreen alkalmazást és azzal nyisd meg a kérdéses screenset-et! Az elemre kattintva hozzáférsz a beépített makró kódhoz.