Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

f35ezvjs

egyszerűbben volt a vékony meg a vastag
lásd a bekötésnél az a vastag /#5161/

3vv2btrhv

http://www.david-laserscanner.com/forum/download/file.php?id=3928&mode=view" border=0>
ezt épitették meg a David forumon .

3vv2btrhv

Este volt egy ötletem , mindkét gépen a MACH3 volt elinditva , azt képzeltem el ha az egyiken elinditom a g-kodot a másiknál is elindul , ha jó a logikám meg a beállítás és a kábel . Természetesen nem indult el .

3vv2btrhv

Még azért van egy vad ötletem . Egeret kéne átalakítani ugy , hogy egyszerre klikkeljen a két progira . Most bal kézzel az egyikre , jobb kézel a másikra klikkelek  egyszerre . De itt irtó fontos a pontos kezdés !

f35ezvjs

Lehet hogy jó ötlet.
Tegyél be félvezetőt az egér és onnan elágazó két kábelhez. igy visszafelé egyik gép sem fogja zavarni egymást.
tehát egér onnan diódák 1 gép egérkábele 2 gép egér kábele közé.
én ezt valamikor alkalmaztam egy külső vezérléshez és működött

svejk

Az LPT kábel ugyan az mindkettőnél, csak a portok lettek kétirányúak.
Az más kérdés hogy az őskorban voltak soros nyomtatók, de azokat sosem nevezték "nyomtató kábelnek".

Sz.József

Rákötöttem egy enkódert (nem MPG-t) a Mach3-ra útmérés céljából.
Az enkóder 200-as a Mach3 4x-ezi a ford/impulzust.
Így 800-al kell kalkulálni az 1mm-re jutó impulzust. Ez ugyebár 160 5-ös emelkedésű orsónál.(no áttétel)
Ezen a 4x szorzáson lehet állítani és ha igen hol?

ppxgww95

Az egy egységnyi elmozdulásra jutó (esetedben vélhetőleg 1 mm) jeladó inpulzusok számát kell megadni az enkóder configurálásánál. Itt ez 40 lesz (200/5).
http://cnctar.hobbycnc.hu/alma999/mix/enc.jpg" border=0>

Sz.József

Igen ez ok.
Csak pont a 4x-esét kell beírnom, mintha 800-as lenne az enkóderem, de csak 200-as... (???)
Ezt nem tudom megfejteni, hol szorozza 4-el?

ppxgww95

Az enkóderen beállítható többszörözés? (Jumper)

2vkx6unz

A x4 az élváltások miatt van. 200 rés vann a tárcsán, A, B kimeneten lesz 2 felfutó és 2 lefitó él ezért van x4.

Sz.József

Nincsen jumper, egy sima 200-as HEDS...

Sz.József

Köszi...
Akkor ezt a progiból nem is lehet "piszkálni"... (?)
Valami gyanús volt, mert a másik progi is 800 impulzust számol egy fordulatra a 200-as enkódernél...

ra8nsmk6w

Találkoztatok már ezzel a problémával? A "Z" tengely programból tökéletesen működik. Kézi léptetésnél gyorsjáratban viszont van úgy, hogy nem áll meg csak jóval késöbb. A motorom fékes és ugyanezt műveli felfelé is. Azzal a kívétellel, hogy ott nem tör marót.

KoLa

Szia ! nem az van hogy a léptetést inkrementálisban felejtetted és ezért nem addig megy amíg nyomod, hanem amíg nem teljesítette a jog cyclébe beírt egységet?