Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

valos ez meg elkerülte a figyelmet.......[#szomoru1]

000000000

Elvileg normális vezérlésnek mindegy, mert meg van határozva a prioritás. Bár valóban nem szokás a sor végére tenni. De pl. a G41/G42 sokszor másként viselkedik a sor elején mint a végén.

000000000

hehe valoban ez volt gond de több szem többet lát!
elötólási sebeség F meg kell G1 parancs melé[#wow3][#fogmosas]

000000000

Legjobbakkal is előfordul. :D Azonkívül látok olyasmit, hogy G91 (abszolút méretmegadás), a következő sorban pedig G90 (relatív méretmegadás). Ez végül is nem hiba abból a szempontból hogy az utolsó az érvényes, de azért illik eldöntenie a posztnak hogy melyiket használod. :D

000000000

Bár jobban belegondolva, lehet hogy a választott gép igényli ezt a szerszámcsere miatt. Hiába nem használok Mach-ot.[#fejvakaras]

000000000

a cam progiba ez a post fanuc  ezért át kel magam rágni hogy jolegyen az az teljesen kopatibilis legyen mert azért nem százas a kettö vezérlö fanuc vezérlöböl is van jó pár és azok is eltérnek egymástol elégééé![#szomoru1]

000000000

Lemaradtam a megoldásal, de ahogy látom irta is a hibát.
Nulla sebeségel nem tud interpolálni sajnos. [#nyes]
Volt hogy 8 év gyakorlat után is ott álltunk egy program elött és nem jöttünk rá a hibára.
Pitiáner kis melléütés volt, pont helyett vessző lett beírva. [#buck]

000000000

Nálunk visszatérő hiba, hogy az Nxx helyett Mxx-et gépelünk. Szerencsére már felismerjük a hibaüzenetet. :DDD

000000000

az nc kod része még nem is olyan bonyolut a dolognak inkább ami azt kiszámolja a post meg definiálni az adot cam program utasitás készletéhez ![#guluszem1]

000000000

Láttam olyan embert aki egyik kézével tolta befelé a zsirosdeszkát hagymával az arcba a másik kezével meg pötyögte a G kódot rajzról.
Neki nem kellet post proceszor [#wow1]
Én is megirtam annó fejböl egyszerübb programokat, de azóra rengeteget felejtettem sajnos.
Több időm lenne foglalkozni vele biztos visrosszázódnék.

000000000

ja igen régi jó modszer szakrajzol nc kodot irni![#rolleyes]

KoLa

Igen ! erre gondoltam én is! saját tapasztalataim alapján!
 Mert nem egyértelmű hogy az uninstall nem takarít ki mindent, ami a Mach3-al van kapcsolatban a registriben,az én javaslatom az XP újratelepítése volt!
Többször tapasztaltam olyat hogy újratelepítettem az Xp-t és amikor rátettem a Mach-t a Sanzi által magyarított verzióval jelentkezett be [#nemtudom] (Bocsi Sanzi!!!) pedig csak annyi volt a probléma hogy a megosztott vinyó' egy másik partícióján volt tárolva több dolog is , pl xml fájl ami az összes beállítást tartalmazza! - úgy vettem észre hogy a machsetup ezeket megtalálja a gépen és rögtön alkalmazza is ( nagyon trükkös [#vigyor5] ) és még a háttérben azok a 'csavarok' amire eddig nem derült fény!

ukcge40u

Miért is bocs?[#vigyor3]
Egyébként jó a szalámis zsömle is postprocesszor helyett, de néha alkalmazok kávét, valamint egyéb procikat is, meló közben... [#vigyor2]

KoLa

'Aszittem' alszol![#nevetes1][#wave][#wave][#wave]

4um5b65d

Létezik kifejezetten uninstall progi is.
A "bármi telepítése" előtt elindítod a szoftvert, ami feltérképezi a merevlemezt, majd ha nem tetszik a telepítés végeredménye akkor mondod a programnak, hogy takarítson. Az meg visszapucolja tök eredetire.