Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

6fgemi55d

A Mach3 újratelepítésével megoldódott a probléma, de bejött a következő.  
A Z tengely meghajtójában az egyik kimenet állandó, közel 0V lett, mintha az SLA7062M-ben lévő egyik FET rövidzáras lett volna. Mire rájöttem hogy ezért nem megy (csak akadozva ment a motor, mintha túl lett volna hajtva), a motor is megfőtt, menetzárlatos az adott tekercs. Érdemes lenne plusz védődiódákat tenni a FET D-S-ei közé? (Az IC-ben elvileg van beépítve). Nem volt túlmelegedve sem az IC, és jóval a megengedett fesz. alatt járattam.  
Most a 4. tengely vezérlőjével hajtom az új Z motort (a 4. tengelyt szinte sosem használom) de azért jó lenne ha a többi IC nem halálozna el hasonlóan...

VViktor

Emberek,emberek.Volna egy érdekes dolog a mach3-mal kapcsolatban.Mégpedig az,hogy jó a lépés beállítás,tehát ha az van írva hogy lépjen 1m akkor 1m megy,de és itt a csavar.Ha beírok neki egy 600x600 mm -es négyzetet 600 mm/s sebességgel,akkor elvileg ha nem csalódom nagyot 4 perc kéne a körbejárásához, ami most a valóságban sokkal több 1/3 szoros idő kell neki hozzá. Mitől lehet ez?
Előre is köszi a választ: Viktor.

s5f8tmfv3

A 600x600mm négyzet 600mm/s sebességgel csak 4 másodperc vona.
Szerintem kihagytad a számításból a gyorsítást-lassítást ami a sarkoknál jelentkezik, az átlagsebességed ezért alacsonyabb.

VViktor

Lehet kihagytam,de akkor is sokkal lassabb a gép :(Azért köszi a választ.

ukcge40u

600mm/perc az előtolás, tehát 4 perc összesen.
Ha nem ennyi, akkor a beírt 600 a valóságban nem annyi.
A sarkoknál levő gyorsítás lassítás normál esetben csak pár másodpercet jelenthet.

Marógépnél és mach3-ban mm/perc az előtolás, esztergánál fordulat/mm, Varsánál pedig mm/s mert az ő progijának ez az alapmértékegysége.

Mérd már meg stopperrel, hogy mennyi idő alatt tesz meg egy métert.

VViktor

Oké hétfőn megmérem bár az én machom méri az időt is munka közben.

Rabb Ferenc

Miért Te számolod az időt? Megteszi azt a MACH - figyelembe véve minden paramétert és beállítást - a Tool Path ablakban a Simulate Program Run gomb lenyomásával

7ycdrkyx

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem volna, hogy a Mach3-ba az előtolás értékét (százalékban) milyen billentyűzettel lehet le-fel állítani?  

A másik kérdés a referenciapont felvétellel kapcsolatos volna. X és Y értékekkel nincs vele probléma, de a Z irányba nem tudom beállítani. Rossz irányba veszi fel, mivel alapból mínusz irányba akarja felvenni a ref.pontot. Nekem plusz irányba kellene. Mach3-ba találtam egy beállítást, de akkor az egész irány megváltozik :(

Előre is köszönöm a segítséget.

Gábor  

Béni

Az alap (1024) screenset esetén F10/F11.

Refpont felvétel irányát itt tudod módosítani:
http://cnctar.hobbycnc.hu/Beni/Pict/Homing.jpg" border=0>

7ycdrkyx

Köszönöm az infokat!  
A refponot sikerült beállítani.
az előtolás az én Mach3-mon ezekkel a billentyűzetekkel nem megy.  
Valahol ezeket be lehet állítani?

Üdv:
Gábor

Béni

Többnyire a screenset-ben vannak a nem alapvető "hotkey"-ek megadva. Abból ki lehet bogarászni, illetve be lehet állítani másikra.

7ycdrkyx

Köszönöm
Majd utána nézek :)

Returned

48s05mtgb

Üdv  
érdeklődnék hogy szerintetek ilyen optokapus szenzorokat használhatnék mach 3-hoz???http://kepfeltoltes.hu/view/110111/20110111097_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>szenzor

s7manbs8

Miért ne használhatnál. Mire használnád ? Végállás érzékelésre ?

lari

A mach3 varázslók menüben  -a listában- nem találom az esztergálási varázslót.
Mi lehet ennek az oka? Esetleg be lehet tölteni valahonnan utólag?