Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

[#eplus2][#nyes][#taps]

ANTAL GÁBOR

pont így jártam én is.  
elég a mach ot újratelepíteni. Én a windowshoz nem nyúltam

ANTAL GÁBOR

pont így jártam én is.
elég a mach ot újratelepíteni. Én a windowshoz nem nyúltam

KoLa

Valóban!bingó! nem azt mértem csak azt akartam bemutatni hogy egy keskenyebb késsel is lehet szélesebb laposmenetet vágni, a Béni féle varázsló segítségével, itt ugye lényeges hogy a fog szélessége kisebb legyen a fogároknál , ez csak egy próba , ha a fog 3.91mm akkor a fogárok 4.09mm,a menetemelkedés pedig 8mm

KoLa

Akkor 'légyszi' újítsd fel a számítástechnikai dolgaidat! ha nem akarsz egy műszaki dolgokat is tárgyaló,bemutató fórumon melléfogni, azért mert rossz a monitorod!
Persze hogy nem nagy durranás egy 20-as köracél végére 30mm hosszon laposmenetet vágni 8mm menetemelkedéssel egy 2.5mm széles beszúrókéssel 3 perc alatt!Ha van egy Béni által megírt varázslód a Mach3-hoz!
Gondolom Te is letöltötted már, és teszteled a gépeden! Mivel Béni kérte a hobbystákat hogy teszteljék a működését!Én ezt tettem!

000000000

Hogy miért nem gondoltam erre?
Mármint a felújításra.

Nem töltöttem le, mert nem használom a Mach-ot.
Más elképzeléseim vannak.

000000000

Hálával gondolok, Bénire, hogy közkincsé teszi ezt a fejlesztését.  
Mindenkinek köszönettel tartozunk, aki a tudása, munkája 1 darabját közkincsé teszi.  
Ezek nélkül, ez a fórum már rég az enyészeté lenne.
A közösségért tevő, tenni akaró emberek tartják életben. Sok-sok ember épülésére.  

Az általam megépített gépek sorozatából az eszterga hiányzik. Amit szeretnék az idén megépíteni. Nagyon örülök, hogy addigra, kiforrja magát ez a dolog, és használhatom én is.  

KoLa

Na várjál csak Danibá!:)))
Nem tudod mibe kezdtél![#wave]

000000000

Ááá, igaz, te még nemtudod, de rajta vagy azon a szupertitkos listán, akiknek a közremüködése is bele van kalkulálva a projektbe[#nezze][#nevetes1][#nevetes1][#wave]

KoLa

OK! szivesen segítek! hisz' nem én találtam fel a 'Spanyolviaszt'

000000000

Köszönöm[#law]
Tudod, én mindig komolyan veszlek. Most is.

KoLa

Akkor Te jól olvasol a sorok között!

6fgemi55d

Az az igazság, hogy a lomjaim közt találtam egy 26V-os kapcsolóüzemű tápot, és ráakasztottam a vezérlőmre (motortápnak) a 12V-os számítógéptáp helyett (SLA7062M vezérlőm van). Meglepődtem, hogy ugyanakkora motoráram mellett sokkal nagyobb lett a nyomaték, és átváltva 1/16-odról 1/8-ados mikrolépésre is simán mennek (dupla fordulattal). Ja, és kevésbé melegednek a motorok!
Szóval maradni szeretnék az 1/16-odos mikrolépésnél, és ezért nyúlnék a Motor Tuning-hoz.

000000000

Természetesen, csak humorizáltam a hozzászólásomban. Mivel már megírták a lehetséges lépéseket. Nevezetesen, kimenteni az XML –t majd újra telepíteni a Mach3 –at. Vissza bele az XML.  

A tápcserének a végeredményét is megjósoltuk volna előre, néhányan ha rákérdezel.  
Sok sikert!  

000000000

Varsa ad Neked egy topicot, dokumentálj mindent képekkel!