Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

ppxgww95

Tisztelt Fórumtársak!

Mach3-ban szervó hajtás esetén hol tudom a mellékhajtás forgásirányát megváltoztatni?

D.Laci

Úgy mint léptetőmotor esetén... :)
Dir jelet cseréldcfel , X - pipa, pipa - X

ppxgww95

Köszönöm!
4 óra sportolás után elmentem sörért és az úton hazafelé beugrott, hogy ez lehet. :)
Köszi a megerősítést![#worship]

000000000

Ez is bizonyítja, hogy a sör az jó dolog. :D

000000000

Nekem sincsenek végállás kapcsolóim, egy párszor már golyóztam golyósorsót. Legalább megtanultam azt is.

ppxgww95

Mindig arra vártam, hogy jöjjön a bizonyíték, de türelmetlen voltam és a bizonyítás előtt mind megittam. Sajnos, nem tudok beosztással élni. [#nevetes1]

svejk

Ugyan már, végálláskapcsolóval a hülye is tud CNC-ézni :))

t334wehtf

2D trunnion asztal + 3D gép. A posztprocesszálás természeteden megoldott, azzal nem kell foglalkozni, az elődje (Épül a gépem : tomktom) sokat futott Mach3-mal, csak a szerszámcsere, automata hosszbemérés, tiltott területek kezelése (önvédelem) és hasonlók nincsenek megoldva.
Szeretnénk valami kis géppel (pl.: Atomos MiniITX alaplap) megoldani, párhuzamos portton és MBIO-val, érintő képernyővel, ezért egyedi felületet is kell csinálni.

besirkyjh

Golyozni tudok én :)

Na jo majd teszekrá valami csicsásat .
[#ravasz1]

000000000

SZerbusztok! Új vagyok a fórumon. A vezérlőm kész. Motorjaim vannak (6-12Nm-esek). A gépet szeptemberben kezdem építeni. Feltettem a Mach3-at a gépemre. EZ egy olyan gép, ami még sosem volt neten. 2,4GHz AMD Athlon2-es 2GB rammal. Kérdezem, hogy hogyan kell beállítani az LPT portot (integrált), hogy ki tudjam próbálni a motorjaimat? Eddig még nem sikerült "szóra" bírnom a rendszert. DubbleCNC-s vezérlőt vettem, azt dobozoltam be. A gyártójától megkérdeztem, hogy hogyan kell beállítani a Mach-ban a portokat. Ez meg is történt. Ugyanakkor nem tudom, hogyan kell megmozdítani a rendszert. Mi ennek a legegyszerűbb módja? Szeretnék már megnyugodni, hogy nem rontottam el semmit eddig. Segítségeteket előre is köszönöm.
Ha esetleg volna köztetek olyan, aki Tata környékén lakik, és tudna segíteni nekem élőben, annak nagyon hálás lennék.

Rabb Ferenc

Szerintem közülünk nem nagyon használ senki ilyen vezérlőt. Ha tévednék - elnézést - majd a tulajdonosa kijavít. Javaslom, hogy fordulj a gyártójához, tanulmányozd át a vezérlő mellé kapott dokumentációt, vagy érdeklődj a ő fórumukon. Biztosan lesz, aki tud tanácsot adni

HJózsi

Ha mindent jól állítottál és kötöttél be akkor a billentyű nyilakkal meg kell tudnod forgatnod a motorokat. Olvasd át különben a Mach3 magyar nyelvű doksiját...

Rabb Ferenc

HJózsi

:) és azon az oldalon még nagyon sok hasznos információt...! Köszi Feri! [#wave]

s7manbs8

Ha a Machban, beállítod a portokat, csinálhatsz arról képet pl. IrfanView képlopóval felteszed a kepfeltoltes.hu lapon és belinkeled ide, ránézünk, meglátjuk ha valami nagy baki van a beállításaidban.

Másik, ha a LPT portod kimenetei tüskéire rácsatlakozol a STEP, lábakra egy erősítőre, akkor füllel hallod, hogy jön e kifele léptető jel, ha nincs különösebb oszcilloszkóp technikád.