Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

sziasztok.szeretnén megkérdezni, hogy hasitokup után érdeklödnék tud e valaki felvilágositást adni vállaszotokat elöre is köszönöm.

Rabb Ferenc

Eszterga - Esztergálás >> KoLa

2dbfy8y

sziasztok! Valaki tud nekem segíteni, hogy Mach3- vezérlésű esztergánál hogyan lehet neki hossznagyolásnál megadni a g77 ciklust?

000000000

Sziasztok!

Eddig nem sok bajom volt a mach-al.
Most egy viszonylag nagy méretű relief marásával bajódok.

A simítás jönne, egy jó nagy méretű fájlt generált hozzá az artcam.

Amint megkapja a mach, durván lelassul.
Kissé 'darabos' lesz a program működése.
Nem merem így elindítani, félek hibázni fog...

Ez normális?
Mit lehet ezzel csinálni?
Gyorsabb PC-vel megoldódna ez?
(a jelenlegi : 3,2 AMD, 1giga RAM, erős spéci AGP-s kártya...)

Vagy daraboljam fel a g-kódot? Mivel?
A notepadot is belassítja.:-)

Vagy?

Üdv!

Rabb Ferenc

Bár lehet, hogy tévedek, de nem hinném, hogy itt a méret a lényeg. A MACH soronként hajtja végre a parancsokat, és nem érdekli, hogy mennyi van még hátra. Neki nem jár le a munkaideje. De egy jó víruskereső talán segíthet

s7manbs8

Mekkora az a file ?

000000000

Igen, én is úgy gondoltam (eddig) hogy a kód hossza ilyen szempontból lényegtelen.
Vírus? Hát...

Talán a grafikus megjelenítés tesz be neki...
'Rövidebb' kódnál ezt nem csinálja.

000000000

~12 mega

Sok százezer sor...

nemtudom pontosan, otthon majd megnézem...

elég gáz...

000000000

Szerintem meg bejárja az egészet a Mach. A képi ábrázoláshoz kell tudnia az egész G-kódról (3D-be)!

Rabb Ferenc

Ebben kétségtelen igazad van, mert a szoftveres határok esetleges túllépésénél már az első pillanatban ordít. De azt gondoltam, ha ez - és még néhány dolog rendben - akkor már nem kell az egész szakácskönyvet végig fejben tartania...

Továbbra is tartom: ördögtől való dolog mindaz, amiben szoftver van [#violent]

000000000

... pedig semmi extrémet nem akartam csinálni; ~240x350mm a relief, 0.1mm stepover rasteres marás...

...mekkora PC kell alá, hogy ez ne forduljon elő?

Nagyot marogató kollegák? [#alien2]

000000000

...ez már vagy 6. PC-m MACH alá:-)

Azt hittem tökéletes...

43pbwjg8s

De még ha fejben tartja.... Akkor sem kell külön dolgoznia vele. Ami lassítani szokott ilyenkor az maga a beolvasás, amig felveszi a hordozóról. Aztán ezt szépen betárolja magának RAm-ba aminek ugye mérföldekkel jobb az elérése.

A probléma olyankor szokott kezdődni, ha elkezd valamiért lelapozni a RAM-ból a gép a winchesterre. Onnan fog gyalogtempót általában a szoftver.
De szerintem ilyen méretnél ilyen gépen ezt nem kellene tennie.

000000000

...és épp a minap futtattam neked a gépemet a topicodban :-)

próbaképp tolok bele még ramot:-)
esetleg újabb mach3 verzió...
vagy másik screen? - ez számthat?

Ha minden kötél szakad - előkerül a phenom négymagos proci a fiókból(7.PC[#boxer])

fs9s63xkf

A marópálya kirajzolásával van gondja szerintem. Tapasztalatom szerint ilyenkor a kézi vezérléssel is gondok vannak, elengeded a gombot de a gép tovább megy és a képernyő is akadozva frissül stb. Gondolj bele, elég sok pontot kell kirajzolnia...
Csinálj egy ugyan ilyen screen-t csak ne rakd rá a marópálya ablakot ez szerintem megoldja a problémát.