Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

y32xvkj9j

Szia PSoft!
Nem néztem még, csak most amit küldtél.
De igazából nem tudom hogy mit is kéne néznem.
Le kellene töltenem valami +drivert vagy valami ilyesmit?
Légyszi segíts mert!!!!
Köszi!

y32xvkj9j

Sziasztok!
Szóval letöltöttem a GMFC Pro-t. Az automatice felrakta a MM 2001 drivert. Ezt már észrevette
a vezérlő és ki is adta a mototnak. Akkor lehetett mérni feszt a kimeneteken. De ahogy kiadta meg is állt ezzel a hibaüzenettel-
driver_XP::Decoupe,device IOC: A paraméter nem megfelelő. A MACH 3-al még csak jelet sem tudok küldeni a vezérlőnek.
Légyszi segítsetek mert már egy merő ideg vagyok!
Köszi!

000000000

Hello!

Valahol be lehet adni a MACH-nak, hogy mennyit mozduljon vissza a végállásról?

...nem jön le  referenciára állásnál a kapcsolóról...
???

hyuekyh7a

Nem, annyit mozdul vissza hogy visszakapcsoljon a végállás,de valamiért nem szereti ha túl sokat kell visszamennie.

tfpk6pks3

Próbálj beállítani egész lassú sebességet és ha jó a kapcsolód, akkor nem szalad nagyon rá és le tud állni

Rabb Ferenc

Lehet, hogy túlszalad rajta. Ezt természetesen ugyanúgy érzékeli, mintha már vissza is mondult volna.  

Nem tudom milyen végálláskapcsolót használsz, de a működtető részét úgy alakítsd ki/állítsd be, hogy rászaladáskor folyamatosan zárva (takarva, megközelítve) legyen a "kapcsolód".

Az indokolás "Csaba" válaszában van. A megközelítési sebességet vedd vissza 20%-ra.

sanka74

Sziasztok! Igy én is jártam, és arra gondoltam hogy ahogy Ijász is mondja, nagyon rászalad a kapcsolóra és letilt a vezérlőd mert előbb mechanikusan akad meg, és nincs ideje leállni róla.A referenciára mozgás sebességét lehet állítani, azt vedd le 20-30 %-ra.

http://cnctar.hobbycnc.hu/SANKA%20CNC/v%e9g%e1ll%e1s.JPG" border=0>

Ha jól emlékszem ez az..

HJózsi

Vagy : Config -> Homing/Limits   utolsó oszlop, Speed %  
és ezt 20 - 30%-ra...

HJózsi

Auto Limit Override hogy áll?

000000000

Az a helyzet, hogy nem mozdít annyit vissza a mechanikán, mint amennyire megnyomja a kapcsolót...tehát a referencia kapcsoló benyomva marad, ami ugye nem jó dolog:-)

Lehet, hogy a kapcsoló pontatlan...

A 20%-ot kipróbálom, most 40%-on megy... a másik gépemen így jó...

"Auto Limit Override" ???

megnézem..., hol találom...mit csinál?

Köszi mindenkinek!

000000000

sziasztok!

mpg kerék mach3 az az a crycle jog step x1...x10...x100...x1000 modoknál az az x10 modnál szalad tovább a tengely az mpg kerék megálása után de csak enél az osztásnál!
100cpr encodernél az beálitási config igy van!
-counts/unit : 1
-verocity : 100
probáltam ezekel az értékekel is játszani de x10 modba mindig szalad továb az adot tengely ha az mpg kerék már áll!
többi osztási modban semi gond nincs az az 1x..100x...1000x nél ez mind multi-step modban értendö mpg modnál!
mach verzio 2.48!

ilyen problémával találkozot már valaki?

000000000

video a #4965 problémárol!
http://cnctar.hobbycnc.hu/mambablack2009/videok/Encoder_test_m3.avi" TARGET=_fnew>MPG_Encoder_test_mach3
-counts/unit : 1
-verocity : 200
is hasonlo a helyzet szalad tovább a tengely 1x és x10 felbontásnál de vajon miért
[#wow1][#wilting]

Rabb Ferenc

De visszamozdul valamennyit és lenullázza az aktuális tengeny számlálóját? Vagyis felveszi a HOME pozíciót, vagy csak úgy lazán "vindózosan" lefagy?

Rinaldo

Szia!  
Adatok megadásánál pont vessző probléma ...?
Korábban már jól működött és csak most van gond?
Esetleg korábbi Mach3 verzióval??

000000000

Visszamegy...csak keveset...

De mindjárt kipróbálom 20%-al