Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

rbbhbyvfs

Jaja, valóban, de örültem, hogy megmozdult végre :)
Mondjuk át kell értékelnem az egészet, mert a táphoz vezető kábel finom langyos és igen hajlékony lett a 10A-től :) A motorok 2A és 1A-esek egyébként. Lehet nem túl optimális a vezérlő setupja :) A léptetők ellenben nem melegednek, a vezérlőnek is csak az egyik csatornája, de nem egyformák a fetek a csatornákban....

s7manbs8

Pár adatot mondanál még a tápról, meg a motorokról ? A motorok hány voltosak ? A táp mekkora feszültséget ad ki, 10A-nél ? Lehet kicsit alul méretezett akkor a tápod ?

000000000

Ha Bp-en, élsz, egyszer gyere el hozzám, és 10 perc alatt rendbeteszem a hajtásod, és egységugrás teszttel megállapítjuk a hibát. Ezt tudom felajánlani.
Fölöslegesen ne nyomjad az Ampereket, az csak felületi kezelés, és előbb-utóbb füst a vége. A léptetőre is igaz ám, hogy pár Watt hasznos P mindenre elég úgy általában Hobby gépeknél.:)

rbbhbyvfs

Még épp hogy mozog állapotban van a gép, egyébként aluvázas aluprofilokból, X kb500mm, Y kb300, Z kb70mm hasznos úttal, ISEL lineáris elemekből épitve, (gyári golyós orsó + lineáris megvezetés aluprofilba illetsztve.) A Z saját kreálmány, 2 db 15-ös lineáris sin + 4db kocsi 10-es alu lemezre épitve és egy RAVA motort emelget 16x5-ös golyósorsón. Maga a gép mozgó asztalos kialakitású, az Y hid nem elég stabil, mindössze 40x40 profil tartja, ez egyenlőre az egyik gyenge pontja. Az X és Y tengelyt egy-egy 2A/1ohmos motor hajtja direktben ez már eleve gyári kialakitás kuplunggal (oriental motor, de ISEL matrica van rajta) Eredetileg L298 hajtotta bipolárisan, most a H1 vezérli unipolárisba kötve. A Z tengelyt 5V 1.1A-es léptecs emelgeti, jóval komótosabban. A táp egy TR-9158 40V/10A-es, leszabályozva 24V-ra. Nem ezzel a vezérlővel tervezem használni, mert megsüketülök a léptecsek vonyitásától :) Valszeg egy kinai TB6560 lesz benne, majd.

s7manbs8

Az nagy öröm, mikor már az egész elkezd működni. Van benne sok minden, ahogy leírod.

frob

Nem egészen ide való, de valamennyire még is, hiszen a program szerszám nullpont felvevése izgatna.. ti ezt milyen eszközökkel szoktátok megejteni? Ezt szokták megoldani valami hall cellás motyóval? Keresgélek már pár napja a neten de valhogy nem sikerült ebbe belefutnom, előre is köszi a segítséget.

svejk

Pedig lehet kapni a Klavio kft-nél is.

frob

hát kerestem de nem találtam meg... ezek szerint jobban kell keresenem :)

svejk

Én sem találtam az árlistában, írd be a topicjába.

000000000

milyen vezérlöd van?
read bemenet van rajta?
mert az ilyemi megoldásokra jo az az 3d tapinto és szerszám nulpont felvételhez is!

000000000

valami ilyesmire gondoltál?
http://www.cad2gcode.com/cncprojects/id16.html" TARGET=_fnew>szerszám bemérés!
mindenféleképen kel bemenet a mach3 felé!

frob

egyenlőre még semmilyen :D
szedegetem össze a motyókat, és látom ilyesmire is szükségem lesz majd ha haladósba akarom csinálni, mivel mindig olcsóbb mint egy szerszámcserélős motyó

frob

igen valami ilyesmire...

000000000

arol énis lemontam a morzekupos levegös szerszámbefogásrol sok nagyon sok pénz!

may47wb

10000mm/perc az nagyon sok! Vedd figyelembe a motor adatait ha van. Általában 800 fordulatnál még jó a nyomatékuk a léptecseknek, azaz 800*5mm(az orsó) az 4000mm/perc. És ha ezen a sebességen rendesen megy akkor lehet fentebbmenni apránként.