Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Nincs még hozzá vasam. Csak rákötöttem a vezérlőre a motrot. Ez egy 12Nm-es. Otthon kipróbálom amiket írtatok. Köszönöm.

y32xvkj9j

Helló mindenkinek!
Tanszabhoz fordulok kiváncsian mert egy lépéssel előttem jár. Kiváncsi vagyok hogy ezzel a féllépéses vezérlővel nem rángat-e a motor. Nekem is ilyen nagy motorom van és még nem sikerült vezérlőt venni. Jó lenne ha jólenne, mert ez árban elég jó!
Légszi szólj ha van valami eredmény!
Köszi üdv!

000000000

Dreher! Neked is ilyen vezérlőd van?
Csak egy ilyen nagy motorom van. A másik kettő az 6,4Nm-es, meg van egy negyedik, az meg 3,1Nm-es. Szépen futnak, csak még nem mindegyiknél sikerült a motoridőzitést és tartóáramot beállítani tökéletesen. Nehéz megtalálni azt a pontot, amikor éppen tart, de nem rángat, és szépen forognak nagy sebességnél is. Hétvégén megpróbálom beállítani a motorokat.
Köszönöm mindenkinek az eddigi segítségét. Frankón kapcsolgatja a marómotort is F5-re, és forognak a motorok is. Nemrég született a gyermekem, ezért nem volt türelmem végignyálazni a mach-nak a laírását, ezért kértem a segítségeteket a felélesztéshez, hogy megnyugtassam magam, hogy nem egy rakás sz*rt raktam össze. De nem.

y32xvkj9j

Helló!
Nekem még nincs vezérlőm csak 3db nagy motorom
10A/db. Azért vagyok kíváncsi hogy a nagy motorod féllépéssel lassú fordulaton rángat-e?
Mert ha nem akkor Nekem is jó lenne az a vezérlő amit Te is vettél. (az a 39A-os).
Légyszi írj ha kipróbáltad!
Köszi üdv!

Sys_m

Szasztok! egy jó kis program webcamhoz, akér szerszám élszöget is lehet vele mérni...

http://www.kd-dietz.de/download/eng/cameraV1.04.exe" TARGET=_fnew>Letölt>>

Sys_m

0gcbjd9w4

TISZTELT fórumozók!
Szeretnék egy körön 8db furatot elhelyezni.
A G16-al a furathelyeket szépen megrajzolja,
de ha be irom a G83-at is akkor össze vissza  
rajzolja a pontokat!
Talán valami nincs vagy (van) be kapcsolva a
Mach on belül?
köszönöm a válaszokat ! ?

nffab2gnr

a varázslóban megkeresed a "kör kerületén furatok" című varázslót,értelemszerűen kitöltöd, 'oszt annyi.

Nemes Mihály

Gondolom ezt már próbálta!!!

És gondolom azt is, hogy másképpen szeretné.

000000000

Várható megmunkákási időt lehet a MACH-al saccoltatni?

Esetleg?:-)

yuagaci9g

Tool Path nezetben a programlista alatt:
"Estimated Program Run Time"

000000000

Köszi!

Otthom megsasolom.
Blue screen-em van , remélem tudja...

Üdv!

0gcbjd9w4

TISZTELT fórumozók!
még egyszer szeretném a #4870-es kérdésemet
feltenni.
Szeretném magam irni aprogramot, és ugy gondolom, hogy sikerülnie kellene neki.
Én ugy gondolom, hogy Mach-ban valamit nem jól állitottam be !!??
Vagy valami más!
Érdemi válaszotokat előrre is köszönöm

000000000

Ellenőrizd, hogy mindenhol egységesen abszolút vagy relatív koordinátamegadást használsz-e. Lépésenkénti végrehajtással nézd meg, hogy a fúróciklus visszaállítja-e a munka-koordinátarendszert amikor befejezi a fúrást.

0gcbjd9w4

Köszönöm irtam privátba!

000000000

...és valóban...[#worship]
Köszönöm! :-)