Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Sziasztok!

A start gombot ki lehet rakni valahogyan nyomógombra?

Valaki csinált már ilyet?

Üdv!

f35ezvjs

Bélabá nyomd meg a V gombot

000000000

Na de melyik felületen? [#vigyor2]

000000000

KoLa

Sziasztok! a Mach3Turn képernyőjén van egy szöveges mező az előtolásmód kijelzésére - MM'smin vagy MM'sev, a felület szerkesztőben dupla klikkre, label text ablak jelenik meg amibe az van írva hogy - unitrev - és ettől tudja az előtolásmód kijelzést? ha az MDI-be G94-t és utána G95-t írok és váltogatom megváltozik a felirat is - hogy is van ez? szeretném érteni!
Tud segíteni valaki?

KoLa

pontosítanék - a szerkesztőben a felirat unitrevmin, így egybeírva!

000000000

Üdv!

Elfutna a Mach3 egy Pentium 850Hhz es procival? A többi megfelel a minimum követelménynek.

svejk

Esetleg csak 25 kHz kernelfrekin.
(a Mach2 366 MHz-es procival is tudta a 25 kHz-et)

svejk

De szerintem ezen ne spórolj, egy 2,4GHz-es asztali gép 512 RAM-mal 13 ezer forint.

HJózsi

Inkább gyorsabb procit válassz, ha nem akarsz kellemetlen meglepetéseket...  Külső pulse engine esetén talán elég ( SmoothStepper ), amúgy 1,5GHz fölött legyen a proci freki és ne alaplapi videókártyát használj ...

v2vhwz32z

Ha már felvetettétek a témát:
Tanakodom már egy ideje, hogy elsősorban relief maráshoz tervezett gépemhez megfelelhet-e 3 db MSD 50-4.2 vezérlő (max 50V,4.2A) a 3.1Nm-es léptető motorokkal, vagy inkább szervóban (pl Whale)gondolkodjak mindenképpen?
Úgy emlékszem Motoros javasolta a multkori talin, hogy legalább a Z-re szervó kerüljön, mert az mozog legtöbbet. Kicsi, max 5mm orsót hajtanék Z-n, az X-en lehet, hogy 10-es emelkedésűt.. köszi!

v2vhwz32z

Tudom, hogy számtalan tényezőtől függ.. annyit még hozzá tennék, hogy direkthajtást preferálnék, a gép mozgóasztalos lesz, nem lesz nagy tömegű.
(Munkaterület olyan 500x500-as kb.)
Bocs, hogy idepiszkoltam, törölhető!

000000000

Nekem egy komplett gép kellene mert most fent van a szobámba és már nagyon merek felhozni senkit mert, "hát por az van". Ha valaki tud ehhez megfelelőt érdekelne.

000000000

Tökéletesen elég! Mindenhova 5-ős orsót tegyél! Nem lesz a gyorsulással és a sebességgel semmi gondod.

besirkyjh

Szia

Érdekes dolgok ezek a relief készitö gépek .

Ahoz hogy reliefet tugyj marni ugy mond gazdaságosan egy gyors gépet kell hogy használj .

Mi a feltétele egy gyors gépnek ? a rámpa játszik a legföbb szerepet hoz pedig erö is kell de mennyi ?

Azok akik már használták tugyják hogy a 3.1Nm-es léptetö max fordulata 600körül van ( minél nagyobb egy léptetö annál kisebb a max fordulata )és ez a fordulat az 5-ös orsoddal max 3000mm/min munka sebességet eredményez és most jön a DE ! Ha kicsit jobban biznátok a kisebb léptetökben ( 1,3 és 2Nm között) akkor ezt a sebességet akár meg is duplázhatod anélkül hogy a rámpát rontanod kéne .Az MSD-50-4.2 tökéletes vállasztás ( én is ezeket használom gond nélkül ) .

Szervo a "Z" tengelyen : annyira rövid mozgásokrol van szo hogy szerintem nincs jelentösége a léptetö és szervo közti sebesség különbségnek .A szervo állandan csak gyorsulna meg lassulna , sosem menne az " áhitott " 3000-el .

Jelzem ez az én saját véleményem de azért van benne igazság .
Egy 500x500mm-es gépnél nemhiszem hogy jelentösen nagy diferencia lenne a két hajtás között , föeg nem relifnél és föleg nem csak a "Z" tengelyen .
Azért van attol fontosabb dolog is mint a száguldás .Maromotor és a maroszár hegye birni fogja ezt az igénybe vételt ?

Kicsit gondolkozz : van olyan relief ( vagy lessz olyan ) ahol 20-25mm mélyen kell dolgozni és ott nem a sebesség lessz a legnagyobb problémád .

Elsö a dinamika ( rámpa ) és utánna a sebesség ( reliefnél) .

A Mach-ban le lehet szimulálni a futo programot , probáld ki különbözö sebességekkel és különbözö rámpákkal és figyeld a " müsor idöt" , tanulságos hogy mi számit és mi nem annyira.