Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

tymf898iv

Sziaztok!segítséget szeretnék kérni.hogyan tudnám a vezérlőmet ill. a motoromat kipróbálni,csak a demó verzió van meg a mach3-ból ezzel lehetséges vagy van más megoldás?köszönöm

s7manbs8

Próbához az is elég bőven, csak be kell állítani rajta a pin kiosztást meg ilyesmi.

000000000

http://www.hobbycnc.hu/CNC/Mach3/Logic.jpg" border=0>

9ah5mpgwm

Esetleg tisztelt magi úr nem tudja???

000000000

Megírod a megfelelő betűjelű tengelyre vonatkozó kódot és beszúrod a kész kódba, oda ahol kell a végrehajtás.

r7nybt86t

Köszönöm szépen a segítséget,megpróbálom hátha működik!!!

000000000

Hát jobbat, mint amit Danibá mond én sem tudnék.

nv5firipz

Üdv mindenkinek!
A 4. tengelyt milyen parancsal lehet fokban mozgatni? Vagy erre van valamilyen beállitás?  
Azt szeretném, hogy forduljon mondjuk 90 fokot és ott álljon meg.

me3ua0a6

Egyik ismerősöm ezt úgy oldotta meg, hogy a motor-tuningot úgy állította be, hogy 1mm-1foknak feleljen meg. Ezáltal 90mm-es elmozdulás 90 foknak felelt meg. Mondjuk ezt ő kézzel szerkesztette bele a sorok közé.

nv5firipz

Itt találtam egy hozzászólást, de ahogy ki tudom hámozni csak annyit ír, hogy be kell irni fokban.
http://www.cnczone.com/forums/showthread.php?postid=770110

000000000

Nálam a 4. tengely az A. A Motor tuningba beállítod, hogy 1 fokra hány Step kell, ez függ az áttételtől és a mikrolépéstől.
Utána a programba már csak: A90.0. Én a Magi-féle H2-es Mach3 felületet használom, magyar és minden rajta van.

nv5firipz

Akkor én is beállitom így.
Köszi mindkettőtöknek!

x4rhew5r3

Még azt is nézd meg, hogy a General Config-ban az "A-axis is Angular"-nál legyen pipa.

hyuekyh7a

Lenne egy feladat amire nem találom a megoldást, kérek segítséget,
Ha az X tengely programból kapott értéke mondjuk 100mm alatti, akkor a megkezdett folyamat fusson le tehát menjen el mondjuk 50 mm-re, itt megálva fusson le egy kis program ami ad egy jelet a kimenetre, vagy küldjön egy M kódot és a tengely menjen hátrébb monjuk 250mm-re.

43pbwjg8s

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy létetzik-e lehetőség arra, hogy a Z tengely pozícióján egy bizonyos feltételektől függően változó(!) kompenzációt alkalmazzunk?

A feltétel a főorsó YX síkon való aktuális elhelyezkedése lenne. A megfelelő helyekhez más és más Z kompenzációs érték tarozhatna.
Ez le lenne valahol, a valamilyen megfelelő  módon tárolva.

Előre is köszönöm a választ!