Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

A törlés ellen sincs kifogásom. Mert egy tény, attól tény marad, hogy nem akarjuk látni.

ukcge40u

Nem vagyok sértődős.
Feltételezem, hogy olvastad a topicomat is, ezért veszed a bátorságot, hogy ilyen mélyen lehúzz engem. Akár szakmailag, akár emberileg.

Én állok elébe, hogy a talin személyesen megdumáljuk azokat a dolgokat, amik szerinted szálka a szemedben. Részemről nincs semmi akadálya.

2 dologban még biztos lehetsz:
1., Egyszer valaki még a farkadra fog lépni, és hanyatt fog lökni.
2., Az az ember aki a kakidba fogja nyomni az orrodat..., nos, az nem én leszek.

Amennyiben viszont okosabb lennél nálam (amit nem zárok ki, mert miért is ne?), akkor itt lenne az ideje, hogy valamit le is tégy az asztalra.

"Úgy általában létezik abszolút és növekményes koordináta rendszer is.  
Hogy Machban van-e?"
Nemcsak a Machban van, hanem már a lyukkártyás NC gépek korában is létezett. Tehát gyakorlatilag CNC enélkül nincs.

"Akkor azonos a Fanuc-al legalább is, ebben."
A Mach3, és ezenkívül az összes hobby és ipari vezérlőprogram az alapvető G kódokat ugyanúgy értelmezi.
Tehát a G1 mindegyiken ugyanazt jelenti, ahogyan a G90/G91 is.
Tehát nem csak ebben, hanem a szabványosított, és kötelező G kódokban teljesen azonos a szintaktika, és a használat módja.
Mielőtt belekötsz, a párbeszédes vezérlők (Heidenhain, Hurco) is a párbeszédes felület alatt az alapvető G kódokra, vagy közvetlenül az ezeknek megfelelő gépi kódra fordítanak.
Tehát ezt nem kell tudni, de egy ilyen nagyszájúnak, mint neked, legalábbis illik...

ukcge40u

Hagyd Jóska, a dicsfény nem nekem való, túl makulátlan az nekem.
A kollégával meg vagy lerendezem, vagy nem.

000000000

Konkrétan mi a gondod a 4648-ban leírtakkal?

000000000

Mivel úgyis törölve lesz, mert az egész cécónak köze nincsen a Mach-hoz.
Hozzászólásodban világosan levezetted, hogy a szövegértéssel is vannak gondjaid rendesen.
Abszolúte alaptalanul kötöttél bele egy dologba azért, hogy fényezzed magad.
A kérdésre azért hoztam fel az abszolút és növekményes méretmegadás lehetőségét, hogy az érdeklődőnek felhívjam a figyelmét hogy létezik ilyen.
Szerintem a dolognak akkor van értelme, ha nem recepteket ad az ember, hanem, lehetőségekre hívja fel a figyelmet.
Ennyi lett volna a célom
Ebbe aztán totál felesleges volt belekötnöd.

ukcge40u

Lehet, hogy igen.

Tedd már meg nekem, hogy egy picit színt vallasz.
akár itt, akár privátban, mindegy.

Tégy már le valami értéket is az asztalra az arroganciád, és a magasszintű fikázásod mellé.
Ha valóban olyan kurva sokat tudsz, hogy itt mi kismiskák vagyunk hozzád, akkor mesélj, mi a fenéért ismerjünk így el?
Itt azért mindenki tud már a másikról annyit, hogy ne legyen meghülyíthető, és, ha van egy pici eszed az arroganciád mellé, akkor te is felkészültél sokunkból, hogy le tudj minket "hengerelni".

Ha viszont a célod csak a fikázás, és más nem is tart itt, akkor addig, míg itt rontod a levegőt, én felveszem ellened a kesztyűt.

Ha a tudásod csak a feleakkora, mint amekkora a pofád, akkor már van értelme az ittlétednek.

Addig viszont számomra egy sehonnai rosszfaszú mitugrász vagy, akinek csak pofája van.

Itt már nem koszolnék veled tovább, várlak a csevegőben, tökorrú.  
...feltéve, hogy több gerinced van, mint egy meztelencsigának.[#mf3]

000000000

Konkrétan semmi gondom általában semmivel.
Attól, nekem sem jobb, sem rosszabb, ha valaki fejjel megy a falnak.

ukcge40u

Itt a félválasz nem válasz.
Vagy mondod, de az egészet, vagy hagyd a fenébe.
Ami a szövegértésemet illeti, az átfogóbb, mint gondolod, de ez legyen már az én bajom.
Csevegő? Én megyek oda, csak cigizek egyet...

skwby94ub

Nem, nem "dicsfénynek" szántam, csak én tisztában vagyok a szakmai felkészültségeddel.
Nem a Te készülékedben van a hiba...

000000000

A szakmai felkészültséget egy gépváznak szánt próbálkozás világosan mutatja.
Mit szeretnél azon megmagyarázni?

skwby94ub

Van néhány fotód arról a gépről, amit építettél?

KoLa

Szerintem amit Sanzi írt a koordináta eltolásokról az tökéletesen így működik a Mach3-ban !Én a saját önképző cnc tanfolyamom-on vagyok jelenleg is, és ezt tapasztaltam én is sőt volt egy időszak amikor a szerszám eltolások helyett a G54 - t használtam .Nekem egy esztergagépem van és nekem is úgy vannak elhelyezve a ref kapcsolók hogy mihelyt lemozdulok róla a gépi koordináták negatívak!
Jóska ! ezért nem volt gond a kúpos menetnél!
Aki pedig még csak próbálgatja a Mach-ot az a teszt eredményeit tegye itt közre és kérdezzen ha nem úgy működik valami mint ahogyan kellene !

000000000

Ne keverd már magad egy olyan latyakba, amiből esélyed nincsen kimászni!
Szó volt egy szerkezetről. Annak a használhatóságát hogyan lehet alátámasztani, vagy cáfolni egy másik szerkezet fotójával, vagy Madonna aktképével?
Kit szeretnél legyőzni? Engem? Hülye ötlet. Már csak azért is, mert ennek a fórumnak ha jól sejtem, nem az a lényege.
Tegyek fel egy képet a több, mint 10 éves bútorlapból készült gépről?
Vagy mit szeretnél. Szerinted, mit bizonyítana?
Tegyek fel egy képet a most készülő öntőmintáról?
Marha sokra mennél vele.

ukcge40u

Várom a kifogásaidat, amennyiben jótanáccsal tudsz szolgálni, és/vagy olyan dologgal segítesz, amivel nem lennék tisztában.
Ekkora önteltséghez nagy tudásnak kell társulnia.
Hát oszd meg velünk is a nagy tudásodat, és szállj le a magas lóról. Fentről lefele sem könnyebb, mint lentről felfelé.

Szerintem egy nagyszájú hólyag vagy, momentán.
Ha pedig bebizonyítod, hogy tévedtem, akkor én leszek az első, aki nyilvánosan megkövet téged.

De az arrogáns stílusodra akkor sem nyersz itt senkitől bocsánatot, ezt borítékolhatom...

ukcge40u

Tedd fel, csak lássunk valamit.
És talán sokra is mennénk vele.
Két kérdés azért zavar:

Ha annyira okos vagy, és eszedbe sem jut segíteni, csak fikázni, akkor mit keresel itt?
Ha pedig nem tudsz semmit, csak a szád nagy, és segítségre sincs szükséged, csak fikázol, akkor mit keresel itt?

Vannak dolgok, amiket nem értek, de én bevallottan nem vagyok normális.
talán ezért merek ilyen dolgokat kérdezni... [#beka2]