Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

köszönöm a segítséget elektron.
Hát néztem de nem sikerült kicsikarnom belőle szerintem az macros könyvtárban a Mxx.m1s VB scriptem rossz. tudnál írni egy példát hogyan kell pl az output1-et kapcsolni?
Én dobuttonnal és OEM kóddal csináltam de nem jött össze.
Előre is köszönöm

s7manbs8

Sajnos nem tudok ebben segíteni, én se láttam még sose Mach saját belső kódú programot, illetve látni lehet láttam itt valami példákat rá valamelyik topicban, de van itt pár fórumtárs, aki keni vágja, hátha meglátják az írásodat. Aki már csinálta, annak ez nem nehéz feladat lehet.

000000000

Megtaláltam ami kell így álljon itt is ha valakinek hasonló gondja lenne:
ActivateSignal( n°)
DeActivateSignal( n° )

Függvény kell. És a jel számok táblázata pedig itt található:
http://www.machsupport.com/MachCustomizeWiki/index.php?title=VB_Constants_for_Signal_Names

000000000

és miket meg nem tanul még az ember:
Rosszul írtam az n° helyére a VB Constants neve kell.
PL:
ActivateSignal( OUTPUT1 )

000000000

A Mach3 al próbálta már valaki, megjeleníteni az 5. 6. tengelyt?  
Lehetséges valahogy megoldani?
Újra szerkesztett felültbe be lehet rakni?

000000000

Micsoda terveid vannak![#worship]

9ah5mpgwm

Abban ki tudna segíteni,hogy a mrófejet is tudjam forgatni még 2 irányba ?A,B.45-45 fokba

000000000

9ah5mpgwm

A Z tengelyen a marófely egy 45 fokos kupot tudna bejárni.Nem erre valók a másodlagos A,B tengely vezérlése?

34jpagzua

Üdv!
Tudna valaki segíteni "működő" Mach3-hoz jutni? Cserébe ajánlanék jóadag vektorgrafikát.

9ah5mpgwm

küldtem 1et emailbe

Miki2

robroy007

Kedves Pajtársak!

megoldható-e a Mach-ban, hogy legyen egy olyan koordináta rendszerem ami mondjuk ref-hez képest abszolút és ehhez képest több relatív koordináta

miért is kéne ez nekem:

mondjuk folyamatosan különböző vastagságú lemezeket használok amik rendre 2-4-5-7 mm vastagok és nem akarom a referenciához viszonyított koordinátában 89,5- 2-4-5-7 mm számolgatni hanem csak beírom, hogy z=5 és már tudja is hol van a lemezen a nulla  
vagy az asztalon több ponton kell dolgozni mert egyik a satu, másik a mágnes befogató rész

persze most mindenki mondhatná, hogy akkor miért nem csinálok annyi koordinátát amennyi lemez és kész, de a lemezeknek is van tűrése ami +/-5század vagy kicsit több és akkor megint jön a számolgatás

sokkal egyszerűbb, ha leolvasom a mikrót ami azt mondja 7,07 mm és beírom a z értékhez mint a 85,9-7,07=78,83

SquirrelTech

Nagyon hosszú g-kódról van szó (esetleg reliefről)? Mert a vázolt problémát elvileg egy a g-kódba írt paraméterrel is meg tudod oldani. Akkor csak annak az egy paraméternek értékét kell átírni, a többit magától kiszámítja a mach3 az alapján.  
Pl.:
#100 = 7.07
G01 Z[85.9-#100]
...