Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

MoparMan

örök harc, jobba ha berendezkedsz rá...
ha linux-os vagy akkor EMC2 a te barátod...
de annak sem lesz elég a P1...

ptt99m53

Tudom, aztat már összehoztam:-)

Juteszembe azt meg a H1 vezérlővel össze lehet-e párositani?
Éppen tegnap beszélgettünk a vezérlőkről, és most megy az agyalás, hogy H1, vagy a vaterás (nem biztos hogy) olcsó kinai.

9ah5mpgwm

én vettem 2 vaterás kínait,szuperul mennek is ,csak 24v-nál többet ne adj neki nam szeresse és még füstöl is:-)))).1 csatornám így ment el,de a többi 5 jól megy .

besirkyjh

Uraim  

Mielött vásárolnánk különbözö szép cuccokat a Vatera és Társaitol javasolnám hogy vegyünk már a kezünkbe egy MSD vagy legalább egy H1-es vezérlöt ( mégha kölcsön is ) legyen már fogalmunk arrol hogy mi is az a 2-3A tarto áram és mi is az a sebesség .Még akkor is ha drágábbak .

Vagy ugy lessz hogy megvesszük átépitjük meg nem megyünk 24-vol fölé meg nincs a léptetömnek fordulata meg 2A-es áramnál két ujjal kicsit eröltetve megfogom a léptetöt ( probáld a fentiekel ezt ) .
Szép a szine .....meg 5 tengely .
Hajrá .

keri

Ráadásul szerintem nem drága a H1 a képességeinek ismeretében.

000000000

Megírtad a tutit![#eljen]

ptt99m53

Nekem is a H1 szimpatikusabb...
:-)

000000000

Ugyan! Ne viccelj már:)))) Mi az hogy nem jók azok a vezérlők? Minden jó valamire.  
Pl. ezek a "Vaterás" vezérlők, tökéletesen alkalmasak a megtévesztésre. Úgy is mondhatnám, rendőrségi szóhasználattal, vezérlőnek látszó tárgy. Ami kiválóan alkalmas még, az ezzel próbálkozó személyek kudarc élményének szaporítására. Egyúttal a sok meló kárbaveszése és rossz tapasztalatokon keresztül, elveszi a kedvét a páciensnek a CNC további építésétől, használatától. Ezzel, talán asszonynak is lehet némi örömet szerezni, mivel ez már kiesik a konkurencia harcból:))

Csak rajta uraim, tessék vásárolni a "kivalló" vezérlőket. A megmaradó Forintokból telik majd pár sörre vagy néhány csomag kávéra.  

Nem szándékom senkit megbántani, de én is átestem ezen a kényszer korszakon, meg itt még sokan a régiekből, persze akkor még kényszerűségből. Nem volt más. De ma, örülök, hogy van elérhető árba normálisan használható vezérlő.
Közel egy éve, egy évekkel ezelőtti gépemen, lecseréltem a vezérlőt MSD re. Mitmondjak, komoly meglepetésben volt részem. Pedig, már van némi tapasztalatom. Teljesen megtáltosodott a gép. Nem is hasonlított a régi önmagára.  

Ez is igazolta azt a régi felismerésemet. Bármiből készíthetsz CNC –t de jó vezérlőre és motorra ne sajnáljuk a pénzt. Ezekre alapozva, később javíthatunk a gépen. De csalódás után?

000000000

besirkyjh

Minden reklám nélkül .

Nagyon sok fajta vezérlö átment már a kezem közt .Épitettem is sok fajtát , most is épitek több fajtát is de valahogy ha odakerül a sor hogy felelöséget is kell hogy vállaljak a munkámért ( tehát nem saját )mindig a boltbol vásárolom a vezérlöket .H1 és H2 és MSD volt és van most is ezekben sosem csalodtam és a tudásukhoz van méretezve az áruk is ( korrektul ) .
Vannak persze sokkal jobb vezérlök is de még több a gyenge esetleg használhatatlan elektronka is .Lényeges dolgok a szerviz ( kék és piros vezérlö , hol ? ) garancia stb ceremonia , és már nem is olyan olcso a dolog .
Tönkre megy , nálam nemgond csere és már megy is tovább de egy olyan kezdönél aki csak gyujtoval tud cint olvasztani annál mi van?  
Vegyetek olyan vezérlöket amiknek valos hátterük van és a tudásuk és az áruk arányban vannak egymással ( tehát van értéke ) .

Bocs az OFF-ért de ugy éreztem kellene egy kis tisztán látás ebben a dologban is .
Ugyanezt lelehetne irni ma nagyon sok elektronikára illetve tartos fogyasztási cikkre is .Nincs értékük mert sokszor áruk sincs .

Mr.2t : A H1 jo vállasztás unipoláris de nagyon jo a sebessége és potméteres az áram állitás rajta ( sokszor megfizethetetlen ) .

Mennyire vagy elektromos emberke?

besirkyjh

Erröl van szo .

Az én kedvemet nem veszi el semmi ( kihvásnak veszem ) de egy kezdö aki még trtott a kezében egy normális vezérlövel meghjtott léptetöt az nemtugyja hogy mit kellene kapbia a pénzéért .
Öket sem lehet hibáztatni hiszen nincs viszonyitási alapjuk .

Egy példa ( nem Vaterás ) a közelmultban vásároltam egy tényleg olvso vezérlöt (Toshiba IC ) és 1.6A-en semmi ereje a léptetönek 24V-nál , lim lom fiokbol gyorsba egy 297-298 páros ugyan ennél a beállitásnál nembirom mér erösen szoritva sem megfogni a tengelyt (és még olcsobb is ) ja hogy nemtud mikro steppet ( lehet áttételezni is ) még mielött teljesen leszokunk rola .Ennyire nagy a különbség két vezérlö között pedig 1.6A az 1.6A ( vagy mégsem ? )

besirkyjh

Meg buktam irásbol .

nem tartott a...  meghajtott  
mit kellene kapnia ...

a többit nem is javitom

ptt99m53

Eredeti szakmám elektromos, de 15 éve nem foglalkoztam vele (állítólag feltaláltak valami IC-t vagy mit)

Jelenleg gépész szakmában dolgozom (gépészmérnök)

ptt99m53

Viccet félretéve, azért ha van rajz (szakirodalom) , és utána tudok nézni a dolgoknak, akkor egyszerűbb elektronikával elboldogulok.

besirkyjh

Mutatni akartam valamit de a tükörképét martam ki és még be is ülztettem a cuccot ( az elsö IC-ig ) mire rájöttem a csür csavarra .
Keresek valami topickot és ott folytatom.