Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

279nwbpsa

Magi István a H1 vezérlő beállításáról készített videót.Az MSD vezérlőkhöz nem valószínű,hogy jó
(sőt biztosan nem),de a logikáját a beállításnak esetleg kapisgálhatod ennek révén.
A honlapján(hobby cnc magyarország),a baloldali menüben "H1 pcb cnc vezérlők" alatt megtalálod a beállításokat.

000000000

Mindenki másként használja a pineket!

000000000

Szia Zoli!
Legjobb, ha Skype-on csináljátok és Te elküldöd a képernyő képedet a Mach3 beállításával, hogy lássa és lépésről lépésre.

VViktor

Üdv mesterek.A tengely beállító script rész meg van a Mach3ból. Má csak át kel konvertálnom az Emc2höz python scriptbe és kész is :) Bár ez nem egyszerű munka lesz :)

D.Laci

Minek neked a mach3-é? Van az emc2-benis...

VViktor

Komolyan?:O Ha ezt tudom akkor nem is állok neki kiszedni belőle :S És merre találom meg?

VViktor

Itt egy kép működés közben http://kepfeltoltes.hu/view/100222/tengely_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

D.Laci

Nagyon rég hsználtam emc2-t. nem tom fejböl.
De miért jó "kalibrálni" ? Kotyanást i bele mérheted... nem add pontos eredményt. könnyeb kiszámolni az áttételt.

VViktor

Sajna ahogy leírták nekem az Emc2 résznél nem tudtam beállítani jól a tengelyeket, ezért gondoltam kölcsönzöm egy kicsit :)

000000000

Szia Zoltán!
Belekellet írnom az általad írt g-kod tesztbe.g1x0ésg1y0 helyett g1x-100,g1y-100-at írtam.Na,így végik járta a kockát.Csak éppen fordítva,jobbrol balra kezdte az X tengely,Y-nak felém kellett volna jönni,akkor tölem elment,A bejárt kocka területe 4x4mm,100x100mm helyett.A két végpont között 12100mm-t mutat a számláló.

sanka74

Igen ez igaz, én fogalmaztam helytelenűl,nem szabványos hanem szokványos..Mint pl Magi vagy Sneci LPT kártyájánál van.

besirkyjh

Jézusom.

Jobb lenne ha magánban megkeresnél leirom neked .

A G-kodot ird vissza az általam irt paraméterekre és utánna keress magánban.

[#email][#integet2]

000000000

Jó !
Írok máris

ORCA17

Sziasztok!
A multkor felemlegettétek, hogy nem igazán szimpi a deutsch szöveg...egy Mach3-as képernyőn. "Csinyáni magyar" [#nyes]
http://web.t-online.hu/obigabi/heiden_alap.jpg" border=0>
és innen letölthető (önkicsomagoló) és van egy kis "magyarázat" is hozzá - olvassel txt http://web.t-online.hu/obigabi/heidenhain.zip" TARGET=_fnew>ITT
... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

ANTAL GÁBOR

sziasztok! 5 nél több bemenetet  (konkrétan 8 darabot)szeretnék a párhuzamos portra bevinni  és kicsi a kimeneti igényem.(csak két tengelyem van)Tudomásom szerint az egyik módszer hogy veszek még egy párhuzamos portot (N2) és a 2-9 pineket bemenetként konfigurálom .(legalábbis a Mach konfigurálás így írja) Nem lehet (takarékossági okokból ) a PC 1 es portját alapból 2 es nek konfugurálni? Sneci segítségével utánanéztem a párhuzamos port szabványnak ott az 1,14,16,17 pinek a bidirectionalok . Nincs itt valami tévedés?