Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Javaslom valami olyan helyre (hunbay.com?) rakni a kész grafikai elemeket és félkész set-eket, amit mindenki elér, így bárki tesztelheti, esetleg hozzátehet, javíthat! Lehetőleg ha valaki beleír, azt átnevezett set file-ba és itt kommentálva tegye (követhetőség)!

43pbwjg8s

A lenti példánál éppen a Te általad készített set bitmapjának alap felbontását használtam.
Csak a feltett kép az amit kicsinyitettem, az itteni szabályok miatt ugye.

Ha meghatározzátok a dolgokat, bármit szívesen!

43pbwjg8s

Mea culpa, de melyik felületről beszélünk?
Letölteném és megnézném. Régen megtettem, néztem egy Istvántól letöltött set-et, de annyira nem jutottam még a MACH használatához hogy minden ilyet félretettem amig nem kell.
Hol találom?

000000000

Magi István lapján:
http://www.hobbycnc.hu/Magyar.html

Profi 2B setup
4D felületek telepítés
Nekem a leg szimpibb a P2B V11

43pbwjg8s

köszönöm!
A probléma a megnevezés volt ahogyan keressem.
Igy már ok!

000000000

Bocs a tudatlanságomért, de nekem a menü és az üzenetek nem akarnak magyarnak lenni.
Mit csináljak, hogy teljesen magyarul „beszéljen”?

000000000

Csak a felületet tudjuk "Magyarítani" ezzel a módszerrel. A menüket és rendszer üzeneteket nem.

000000000

Arra gondoltam, hogy közösen össze lehetne hozni néhány elterjedtebb alkalmazás „magyarítását”.
Azért közösen, mert van aki nagyon jól beszél németül. Van aki angolul. Olyan is lehet közöttünk, aki „meg is tudná buherálni” a kiválasztott progikat.
Aztán beugrott, hogy ennek lehetnek jogi akadályai. Mert ugye, csakis és kizárólag jogtiszta szoftvert használunk.
Vannak kiváló erőforrás szerkesztők egy a hátrányuk. A magyar fordításban a szövegnek egyenlő hosszúnak kell lennie az eredetivel. Az esetek többségében ez a probléma is megkerülhető.
A Borland kínál erre eszközöket. Csak .rc formátumú erőforrás fájl kell hozzá. Ezért érdeklődtem, hogy tud-e valaki ilyeket.
Én egyet biztosan tudok.
Régebben magyarítgattam én is. Nyilvánosságnak nem mernék, mert az én konyha angolomon csak nevetni lehetne.
No meg, mire megvan a tűrhető fordítás, már az eredeti nyelvén is tudom használni. Így aztán oka fogyottá váltak törekvéseim.
Az adatlapokat nézegetve láttam, hogy több profi programozó is van itt az oldalon. (lehet, hogy nem érnek rá ilyesmivel görcsölni)

Lehet olyan fórumtársunk is, akit sem az angol, sem a német nyelv nem izgat igazán, de szívesen használna néhány alkalmazást, ha nem lennének nyelvi akadályai.
Nem tudom, lenne-e értelme belevágni néhány magyarításba.
Az is lehet, hogy nem, mert szerzői jogokat sértenénk. [#fejvakaras][#taps]

000000000

Elég sok féle buheráló progi van, én egyszer egy Vector-t magyarítottam így, de sohasem használtuk. Ha az ember nem ismeri egy parancs működését akkor teljesen mindegy mi van odaírva, magyarul sem mond semmit. Éppúgy meg lehet szokni az idegen menüt, mint azt hogy melyik ikonra kell kattintani. Persze a súgó meg a hibaüzenetek az más tészta, ott valóban nagy segítség, viszont komoly meló is a sok szöveg fordítása.

000000000

Nem akarom erőtetni.

000000000

A Mach3-al az a gond, hogy 5 percenként frissül. Ezt "Magyarítani" ilyen módon...

000000000

A világért sem akarom erőltetni a dolgot.
Azzal kapcsolatban vetődött fel bennem, hogy szóba került a magyar nyelvű felület.

w8zwiiw56

Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy Mach3 programban, hogyan tudnám megoldani azt, hogy a Z tengelyen lévő motor mozgatása helyett adjon egy impulzust, egy jelet? Gyakorlatilag, mondjuk mintha lézerrel akarnék gravírozni, mert gondolom ott is így van valahogy megoldva.

j3rx6bsjd

Mihez szeretnéd használni?

ybm4ifb

Segítség! A Mach3-ba hogy tudnám az előtolás %os változtatását valamilyen billentyűzethez rendelni?