Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

97urdfkpc

Mach3Screen-nel gyors billentyűt lehet hozzá rendelni.

ybm4ifb

Köszönöm Márton a segítséget.

KoLa

Segítsen már valaki! Ennek a beállításnak mi a pontos leírása? mit szabályoz? van-e hatása a főorsó fordulatszám vezérlésére? http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/be%e1ll%edt%e1s%2001.jpg" border=0>

KoLa

Mágusok jelenzkezzetek:)))

s5f8tmfv3

http://www.sasovits.hu/cnc/Mach3/5fejezet.htm" TARGET=_fnew>Sasi kolléga oldalán ennyit találtam:url]6.6.7:
"Debounce Interval/Index Debounce: ez egy olyan Mach2 impulzusszám, amin egy kapcsolónak stabilnak kell lennie a valóságban. Vagyis ha egy rendszer 35000Hz–en fut, a 100-as érték 3 milliszekundum ugrást fog eredményezni (100/35000 = 0,0029 sec) A jelző impulzusnak és a többi bemenetnek mások a beállításai."
Ha jól értem akkor a bemenet prellmentesítését csinálja szoftveresen.

KoLa

Köszi ezt én is megtaláltam a mill leírásában de a turn-ből egyszerűen kifelejtették!
Mit is jelent ez pontosan? 65000Hz-hez mennyit állítsak?

KoLa

Arra keresem a választ hogy a főorsó jeladó jeleire miért képtelen a Mach szinkronban maradni kb 30mm megtétele után! A tárcsán 8 rés van és az egyik kétszer akkora mint a többi és timing-re van beállítva.
Akarhányszor tér vissza az első 30mm mindíg pontos de aztán kezd elmászni a szinkron.
A főorsót PWM jel vezérli és a visszajelzés alapján egy egységen belül van mindíg.A léptetőmotorokon lépésvesztés nincs mert akkor az elejét is eltévesztené.Eddig ez aprobléma nem jött elő mert nem akartam hoszabb menetet vágni! de most már kezd bosszantani egy kicsit hogy sehogy sem sikerül beállítani.......

HJózsi

Config -> Ports and Pins -> Spindle Setup - Special Functions : "Use spindle feedback in sync mode" Pipa bent van? ...

KoLa

Azt hiszem igen - holnap tudom ellenőrizni, köszi!Mach3 2.63 , a supporton írta az Art nevű fórumozó hogy a 2.61-nél még volt szinkronhiba frissítsek a 2.63-ra - de nem lett jobb, lehet ezt a pipát elfelejtettem,most meg már az XP-t is újratlepítettem és nincs még Mach a gépen úgyhogy holnap kipróbálom , Köszi!!!

HJózsi

Nálam: Version R3.042.29...( fölötte egyenlőre csak egyréses tárcsa műxik, no timing, csak index ... ez szerintem visszalépés...)
 az Art nevű fórumozó az egyik szerző ... :D

000000000

Szia Józsi!
Egy réses csak? Ez már vicc!:) [#nyes]
Egyébként sajnos jellemző a mai világunkra, a korszerűség jegyében minden csicsább, virtuálisabb lesz,
közben meg a valós műszaki tartalom, minőség egyre gyengébb színvonalú.

HJózsi

A 30-as végű verziószámtól a SmoothStepperrel való közös fejlesztés során egyenlőre levették a Timing lehetőséget és csak az Index van, ami egyréses tárcsát feltételez ... azt ők maguk is jelezték, hogy ez "némi" visszalépés és menetvágásnál nagyobb odafigyelést igényel, kisebb fordulatszámot... Nagyobb esztergákon a tokmány és orsó J-je sokat segít a helyzeten, ill. ha a hajtás is jó fordulatszámtartásban. Nem kell szerintem minden megjelenő frissebb változatra azonnal átállni, ki kell várni egy kicsit...
A SmoothStepper külső pulse engine már közben a "gyári ajánlás" szintjére emelkedett, nagyon úgy néz ki, hogy a közös jövőt fejlesztik ...
Amúgy néhány fórumtárs jelezte, hogy egy réses tárcsával gond nélkül vág menetet Mch3-al, a leírás is egy réses tárcsát javasol kezdésnek és csak akkor növelni a rések számát, ha nem megfelelő az eredmény...

HJózsi

Szinte hetente jönnek frissítések, részlet a changelog-ból :
Jan 07/2010
Release 3.042.035
-- Driver update to stabilize Pulse rate more

Jan 20/2010
Release 3.042.036
-- Driver update  

Feb 14/2010
Release 3.042.037
-- Driver update for threading

Feb 24/2010
Release 3.042.038
-- Disabling Jogging while jogging now stops jogging

43pbwjg8s

Szia Józsi!
Bocs hoy itt, de itt látlak.
Ment levél a fogaskerékről, és az adok-veszekben is ott vannak az adatai.
Megtennéd hogy csekkolod?

000000000

Mondjuk érdekes dolog ez, mert így 1-nél nagyobb bekezdésű menetet eleve nem lehet vele csinálni, és egy fordulat alatt J ide vagy oda, sok minden történhet.