Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

HJózsi

HJózsi

Be kell jelentkezni ... a lényeg ez :

Standard Hotkeys

Functions within Mach 3 can be controlled by keyboard combinations.  

These keys are defined in two ways.  
In the Config>System Hotkeys menu.  
In the screenset you have loaded.  

For traditional Mach screensets (i.e. .SET, .SSET, .LSET files) you can use the ScreenTweak utility (Rev C1 onwards) to display (and copy via the clipboard to an editor) the codes on a given screen or for the whole screenset.  

The utility can be downloaded from here  

Usage:
(a) Load a screen set
(b) Click Edit all Controls (or for a single screen select the screen you want to view
        in the list and click Control Edit)
(c) Click View Hotkeys

You can cut and paste elsewhere (e.g. Notepad) from the screen if you want a printout.  

Note the warning about the labels on non US/UK keybords. The codes are from the physical position of the key not via the codetable.

HJózsi

Megjelent/feltelepítettem a Mach3Mach3 Dev. Update R3.035 (http://www.artsoftcontrols.com/Downloads/machdownloads/Mach3VersionR3.035.exe" TARGET=_fnew>letöltés), a driver teszt mintha megújult volna :
http://cnctar.hobbycnc.hu/HJozsi/Mach3/Mach3DriverTest.jpg" border=0>

Frissült az R2-es is http://www.artsoftcontrols.com/Downloads/machdownloads/Mach3VersionR2.63.exe" TARGET=_fnew>Mach2 R2.63 (Release LockDown)

A változások listája : http://www.artsoftcontrols.com/Downloads/machdownloads/Changelist90.txt" TARGET=_fnew>...

3vv2btrhv

FELRAKTAM  és láss csodát a Z mozgatás grafikusan is megjelenik , NAGYON PROKTIKUS .
Valaki találkozott azzal a broblámával , hogy a Z irányu eltolásnál nem lehetett NEGATIV értéket állitani mert nekem az elözzö verzioval ez volt a gondom .

HJózsi

Szoftvernél abban hiszek, hogy az újabb verzió az jobb, többet tud ... [#circling] jó... persze ... mindenre van cáfolat ...[#eplus2]

000000000

Az ismert, meglevo hibakat lecsereljuk uj, ismeretlen hibakra...

HJózsi

000000000

Ritka szép vonalad van!!!
Ezt én is kipróbálom...

HJózsi

Sajnos ez az asztali gépemen, és fut rajta vírusvédő skype, tűzfal, böngésző ... A proci egy 3.2GHz P4 Hyperthreading ... Jobb mint a dual core-al a driver teszt... [#kacsint]

000000000

Lehetett, ha jól emlékszem nem a numerikus billentyuzeten, de át kellett váltanom angolra és az egyenloség jel (legalábbis a szlovákon) volt a mínusz.

juh0557j0

Sziasztok!
Meg lehet azt csinálni a Mach-ban, hogy felcserélem az X és Y tengelyeket? ( Nem a "ports and pins" menüben, mert azt tudom).Ha igen, hol? Eddig nem találtam meg.

000000000

Én ezt "hülyézésnek" nevezem és gyakran csinálom. Vagy úgy, hogy Edit módban egy köztes betü (pl. W) használatával lecserélek minden X-et W-re. Ezután minden Y-ont X-re cserélek. Majd végül az összes W-t Y-ra cserélem. Ha bonyolultabb cserére is szükségem van, vagy a 4. ill. 5. tengelyt is munkába kell fognom akkor ehhez egy un. "Gkód hülyéző" progit írok...

000000000

Elnézést! Úgy értem, hogy a nekem nem megfelelő Gkódu progit "adjusztálom" ílymódon.

3vv2btrhv

Sypolni sokáig nem fogok !! Gépem meghalt .