Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

D.Laci

Nyomj egy Tabulátort "Tab".

Motoros

Most nagyon hülye leszek: hol található a Te képernyőd, a multkor kerestem de nem találtam. Kösz

Motoros

000000000

Mindkét vezérlőtípusnak vannak saját optimalizált képernyői (3D, 4D, 6D, stb. setupokkal), de van egy általános 3 tengelyes itt (http://www.hobbycnc.hu/CNC/H1/Profi21.exe" TARGET=_fnew>Profi V2.1 3D).

Motoros

Kösz szépen.  
Ne tértem át a TCNC-ről a Mach-ra (még), csak ezt a tangenciális követőt szeretném már végra kipróbálni a valóságban is. persze ehez 4 tengelyes vezérlő kéne, de azt találtam ki hogy tesztnek az is jó lesz ha a Z tengelyt kötöm "A"-ra, így már látni lehet mit csinál.
A fix vágókés a rugós felületkövetővel már kész van. A rugós felületkövető az fontos mert itt lehet beállítani hogy pont csak az öntapadós fólia felső rétegét vágja át.

000000000

Énis így tesztelgettem...

dg8n4i8x

Köszönöm! Neked is Motoros! Már kezdett elsüllyedni a kérdés... :)

000000000

Valamit elállítottam, mert amikor betöltődik a GC, alig látható olyan kicsi az ábra és nem is esik középre (jobb felső sarok).
Hol kell beállítani a megjelenítést?

fs9s63xkf

Szevasztok!

A Csevegő szobában volt "Mach3 vs. sarkok" a téma és ehhez szeretném hozzátenni, hogy ha az ember az Exact Stop-ot átkapcsolja Constant Velocity-re akkor van lehetőség megadni x fokot ami fölött megáll. Ez az amit a profi gépeken is be lehet állítani és itt hiányoltátok. Ugyan ott a General Config-ban van jobb oldalon a "CV Control" groupbox-nál: "Stop CV on angles >". Ha mondjuk az ember beír 30 fokot akkor a köröknél nem áll meg viszont a négyzetet nem alakítja körré. Éjjen. De a CV-t G-code-ból is lehet kapcsolgatni, amit egy profibb CAM szoftver meg is tesz.  
Már megint szídtátok a Mach3-om fejlesztőit, mielőtt körbejártátok volna a témát rendesen :)

Üdv.:
  Tibor Zoltán

000000000

István! Tibor Zoltán!
Ha hivatkoztok valamilyen beállításra tegyétek már meg, hogy a képernyőt is belinkelitek, hogy lássuk miről beszéltek.
Pl. a "Stop CV on angels" sem találom.

svejk

csevegő #4096 folytatása:
Én ezt a tökéletes megoldást nem találom, ahol írtad ott másról van szó..
Egyébként valóban van hogy néha kimaradnak napok az olvasásban (vagy lehet másban is :( )

fs9s63xkf

rc:
http://www.t2cnc.hu/images/CV.JPG" border=0>

000000000

Én is küzdök a plazma vágó tesztelésével.
Még nincs rajta plazma fej, csak egy maró.
Azzal csinálok ábrákat farost lemezbe.
Na szóval 2D-s körbe marásokkal szépen beállítottam az optimális értékeket, jól csinálja.
Ha viszont fába 3D-s marásokat akarok csinálni
kis fogás nagy sebességgel olyan darabosan megy, hogy őrület!

000000000

Köszi!
Azt hiszem így minden nebuló is érti.

svejk

Na én ekkor hiányoztam :)
És itt megadom azt a szöget ami alatt áljon meg, felette befordul az aktuális sebességgel és nem kerekít? Vagy mi a szösz?