Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

OEM Triger - OEM Code összekapcsolás az input + System Hotkey menüknél! Bármit...

000000000

Péter!
Van valamilyen negatív tapasztalatod a Mach3 progival,hogy ilyen mereven elzárkózol tőle?

rcnn85cxp

Köszönöm István!

Rinaldo

A Mach3 R3.00-at használóktól kérdezném, hogy működik-e nekik a Merlin súgó??

000000000

Csak a főbb dolgoknál. Csicsa, még nem hasznos..

000000000

Nekem előjött múltkor, azt hittem, hogy hanyattesek.
Én szeretem a MACH-et, de a windows-os "segítőket" már kevésbé...

Rinaldo

A lentebb említett verzió help könyvtárában benne vannak a meghatározások nem is kevés de mégsem működik.Telepítettem egy másik környezetbe és ottsem ok.Természetesen ez nem egetverő probléma csak kíváncsi voltam másoknál müködik-e és csak nálam nem?Egy korábbi Mach verzió is van a gépen abban működik hibátlanul...
Talán azok számára lehet ez  segítség egyébként akik most ismerkednek a mach-al.Egy részben magyarított help.txt-t kiraktam a felhasználók mappáiba.Aki szeretné esetleg folytatni, kiegészíteni az írja felül a txt-t..

u4vhu0en9

üdv
A következő problémám van ha az x távolabb van mint 200 mm a nulponttól akkor a home vagy a g0 x0 utasításra nem tér vissza hanem meg áll előtte és csak ujjabb home gombra ál be 0 ra Ha 500 mm akkor elöször meg áll 160 körul utánna 50 körül és csak harmadjára áll be nullára
mi lehet a probléma? Már két napja szivat és nem tudok rájönni mi a kinja.  
Ja lehuzzott lpt csatlakozóval is.

000000000

Indításkor nem kiabál, hogy a Kernel sebességhez képest 1-2 motor nagyobb max sebességre van állítva (motor tuning)???
Ha igen, vedd vissza a max sebességre minden motort!

000000000

Én ilyenkor tapasztaltam ilyett!

u4vhu0en9

nem semmi hasonló
a vicc az egészben hogy 1 éve nem álítottam semmin egyszer csak elkezdte

000000000

Nézd végig a motortuningnál a velocity beállítást (fogd meg a potit és le-fel mozdítva beáll a max sebességre)!
mindegyik tengelynél!
Ha nem segít, akkor passz...

u4vhu0en9

közben ki mentem és meg néztem a motortuning nem volt el álítva viszont a kernel csak 25 khz volt 45 khz helyet most már ok  
köszi  
bajusz

rcnn85cxp

Szia István!
Ez nem értelmezhető számomra. Béna vagyok! Nem értem, hogy a "végrehajtás" nevü gombot, amit csak egérrel tudok elérni, hogyan kössem össze pld. egy billenzyűvel!?

HJózsi

Nem 1szerü ... ez pl kellhet hozzá :  http://f1.grp.yahoofs.com/v1/oO2iRzI2CWp52tVJkQo-PLwh7lRh1i6EiwtY1PRis5nN3rMIzlf0Mjex_Eq6frVRTNqo7FJ6pDQA2NpF_vbC1jT0yXk/%20Utilities/M3ScreenTweak/Mach3ScreenTweak.exe" TARGET=_fnew>ScreenTweak utility ( Rev C2)

Nézz meg egy eredeti screan setet abban hogy van és rájössz hogy kell amit szeretnél...  Lehet, hogy alapban benne van, de hát a Mach q*va jól dokumentált, még helpje sincsen ilyen alapvető dolgokra ... keresgélhetsz a világban ... [#schmoll2]