Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Az y=350 nem fog menni (szerintem nincs rá direkt OEM kód, mert ezeket nem így szokás)!
Olyan lesz, hogy futás gépi nullára, meg olyan, hogy Home pozíció keresése, amihez hardveres végállás kapcsoló kell és előre beállított home értékek a Home and Limits menüben (csak ennek van értelme)!

Rinaldo

Az MDI oldalon van egy olyan hogy set variable position gomb, meg go to variable position.
Kűld a géped a kívánt pzícióba az MDI oldalon nyomd meg a set variable pozition gombot, így a pzíció tárolódik. Ha a feladat elvégzése után vagy esetleg közbe persze feed hold vagy stop után a Go to variable gombbal a korábban elmentett pozícióba tudod küldeni a képed.

rcnn85cxp

sziasztok!
a probléma összetettebb. nekem olyan megoldás kellene, amit konfigurálni lehessen és a gép mindig eszerint járjon el! én úgy gondolom, hogy egy maró, vagy lézer gépnél a szerszám vagy a fej és maga a gép mechanikus védelme is megköveteli, hogy először a z tengely menjen el a felső nullpozícióra. ez nekem nem így van. a történet a következő. a géppel próbamarást végeztem. a szerzsám a darabban. meg kellett állítani, mert nem volt megfelelő a marás mélysége. megállás után a "futás 0-ra" gombal el akartam küldeni a kezdőpozícióba a gépet. végrehajtotta. először az x és az y koordináták mozdultak, majd amikor pozícióba kerültek, mozdult a z tengely. a szerszám összekaristolta az asztalt, a munkadarabot eltolta a vákuumasztalról, és még lépésvesztés is volt a terhelés miatt. ez így nem jó. ha van egy olyan lehetőség a programban, hogy futás nullára, akkor azt úgy kellene végrehajtania, hogy ne legyen baleset a masinával.  
tudnátok segíteni? nem MDI, nem kézi z pozícionálás a megoldás.
tudom én vagyok a balfék, de nekem úgy lenne kézenfekvő.

Rinaldo

Szia Mechanikus,
Légyszi pipáld ki a Config/logic-ba az use safe z-t.És akkor az elgondolásod szerint fog végrehajtódni a 0-ra állás.Elsőnek Z 0 majd x y 0-ra.

000000000

Pontosan hogyan kuldted 0-pontra?
Es referencia pontra kuldted, vagy a munkadarab 0 pontjara?

rcnn85cxp

a munkadarab 0 pontjára, a futás nullára füllel.

svejk

Mach3-nál:
Config/safe_Z Setup...Allow safe_Z moves--pipa
És értéket is adhatsz neki.

svejk

Mach3-nál:
Config/safe_Z Setup...Allow safe_Z moves--pipa
És értéket is adhatsz neki.

Rinaldo

Igen, ezekre van szükség a biztonságos 0-ra álláshoz Mach3-nál. Én is 3-ról írtam a lentieket csak korbbi a verzió. Frissítenem kéne, kérdés érd_m_s-e?

000000000

Új felület tölthető le (Profi2B V1.2)!
Részletek a híreknél...[#heureka]

000000000

Sziasztok!
Használt-e már valaki közületek forgatott tengelyeket (A,B,C)?  Hogyan kell ezek tuning adatait megadni? A mozgásvezérlő utasítások (G0, G1, stb) e tengelyek vonatkozásában szögértékekre (valódi, vagy radián) vonatkoznak-e?

000000000

Sziasztok! Habvágó gépemmel szeretnék forgástesteket vágni. Kérdésem a következő: Ki lehet adni olyan utasítást (G kód), ami az X vagy az Y tengelyen lévő motort elkezd egy beállított sebességgel forgatni? Közben a másik tengely függetlenül vezérelhető! Köszönöm! Esetleg beállítási adatokat tudtok adni? MACH 2 -m van!

j3rx6bsjd

Szerintem állítsd be a főorsót step/dir üzemmódba,kösd át azt a motort vezérlővel együtt a kimenetre amit csak forgatni akarsz.Beírod a fordulatszámot az S érték után és a másik tengelyen pedig tudsz pozicionálni.Így nem zavar be semmi.

000000000

Én un. "zseniálprimitív" módon vágok hosszabb hengeres testeket habból, méghozzá CNC gépen.  
Ehhez a habvágó fűrészkeretet a Z tengelyre rögzítem úgy, hogy a vágószál az Y tengellyel párhuzamos legyen. A mozgó asztalomra súlyozom le a habot és az X-Z síkban vágom ki az alakzatokat (pl. párhuzamos idomok, ill. modellszárnyak). Természetesen ekkor az Y tengelyem kussol.

000000000

Köszönöm a választ,a problemám megoldódott.A prof1 felületre rátettem egy go home gombot,s ezzel már a megadott home pozicióba tudom küldeni a gépet.Egy apró hiba azért akadt,csak akkor működik helyesen,ha a file be van töltve,különben csak a work offset-ből tudom haza küldeni.