Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

rcnn85cxp

Sziasztok! Amit kérdeznék, azt a "segítség béna vagyok" topikba is írhatnám, de ez mach3-as kérdés lenne! Azt szeretném megtudni, hogy a table dislay ablakba, miért nem tudom a futó program rajzát úgy felnagyítani, hogy lássam, mi is van a képen? Valahol konfigurálnom kellene a munkatartományt? Vagy egyszerően csak béna vagyok? [#confused]
mechanikus

ra8nsmk6w

A display ablakba! egér-jobb gomb-tolás vagy görgetés. Ha munka közben csinálod az odáig megrajzolt eltünik

ra8nsmk6w

Utánaszámoltam! egér bal gomb.

rcnn85cxp

köszönöm!
amikor írtam a gondom, jutott eszembe, hogy be kellene állítani a config-ban a munkaterületet. megtettem, és láss csodát, már működik a grafika. köszönöm a segítséget!
mechanikus

Miki2

Sziasztok!
Gonndoban vagyok, nem kicsit. Kérlek segítsetek!
AutoCad dxf Fájlt próbálok fordítani a LazyCam új verziójával. Úgy állítottam be, hogy a rajzolás sorrendjének megfelelően írja meg a G-kódot (as draw). A rajz kizárólag vonalláncokból lett elkészítve, a megmunkálási menetnek megfelelően. Semmi baj nincs mindaddig, amíg csak egyenes vonalakkal találkozik a fordító. Amint felfedez egy ívet, azonnal másként kez gondolkodni. Szétszedi az amúgy egybefüggően megrajzolt vonalláncot saját kénye-kedve szerint, és ráadásul a megmunkálási irányt is megfordítja. ez így kiszámíthatatlanná teszi az előzetes munkafolyamat tervezést.
Mit nem állítottam be rendesen?
A válaszokat köszönöm
Miki

000000000

Szerintem az ilyen dolgokat mindíg a generálóprogi  optimalizáló része csinálja. Próbáld az optimalizálást kikapcsolni, hátha meggyógyul tőle az eredményfájl.

000000000

Vector CAD-CAM

megmunkalasra van kitalalva, iranyitott, sorrend tarto vonalak, G code generator, stb

3vv2btrhv

MIKOR felejtitek már el a LAZYCAMOT !!

000000000

CSÁO
No ebben meg akkor meg ha kell én segitek...valahogy kapcsolódjunk ..és megoldjuk...

rcnn85cxp

sziasztok!  
ismét béna vagyok! hogy lehet konfigurálni, hogy nullára futásnál először a "Z" tengely menjen el referenciára, majd a másik kettő? segítségeteket előre is köszönöm: mechanikus

Szedlay Pál

Páldául így.
Ezd írd be a program sorba és próbáld ki.

G91G28Z0
G49H0
G28X0Y0

Rinaldo

Vagy a Safe_Z-nek a settings oldalon írj be egy értéket.Ettől fogva a Go to Zero-ra elsőként mindig a Z fogja az általad beírt értéket felvenni majd csak ez után az x és y a 0-át.

000000000

Hiába van regisztrált mach-om a mach3sreen.exe filet semelyik progian nem találom. 1.84-es verziótól kezdve mindegyiket kipróbáltam nem volt benne.Nem lehetne é a flle tárba feltenni,hátha sikerülne a home pozició fevételét megcsinálni úgy,hogy az billentyű megnyomásakor fel vegye az x=0 y=350 z=0 poziciót.

000000000

000000000

Természetesen az Art of CNC weblapjáról is le lehet tölteni (meg még néhány újabb szerkesztőt is, de azokat nem ajánlom még)!