Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Még annyit, hogy régen az asztali gépem is csinálta ezeket (a H1 teszteknél mindig tapasztaltam 1 bizonyos bit működtetése után), de valamelyik Mach3 frissítése után már megszünt a jelenség (csak a laptoppokon van még mindig).

svejk

A fene se érti ezeket, már tul régi az lpt sok modosítás volt.
Azt kitapasztaltam ha a maró az 1-es lábon van akkor a 11-es lábi limit/home piszkálja, ha a marót átrakom a 17-es lábra akkor 10-es lábi limit/home kapcsolóra reagál. De persze nem mindig :(
Tényleg , mire is kell állítani az lpt módot a pc setup-jában?

000000000

Fontos, hogy ne a DMA-át is használó módba (azonkívül bármire)!
A DMA-s mód azt hiszem az ECP (tehát ne erre)!

svejk

eredetileg 5 bemenet van tehát az spp(standard paralel port) elég kell legyen.
De a 3-as ugye lekezeli a kétirányú portot az pedig ecp v. epp.
Most már fél órája győzködöm a R2.48-as verziót talán jó lett visrosszaktam az 1-es lábra is a kimenetet ott is jónak tűnik.
Köszi a hozzászólást!

000000000

Én minden PC-men EPP-t használom (mindig a legmagasabb verzióval)! És ezek jók is, viszont most, hogy belegondolog, a notebookjaimban nem lehet ezt állítani és ott vélhetően a korszerübb (de nekünk nem a legjobb) ECP mód mehet (és lehet, hogy itt a probléma)...

svejk

000000000

Kicsit méregettem a Charge Pump funkció kimenetét és leírom hátha érdekel valakit:
A Pump frekije függ a Kerner sebességétől (akkor, ha nincs fix 5kHz-re állítva a lézermódhoz)!
Szkóppal mérve (kb):
Kerner:          Charge Pump:
25kHz            6.6kHz
45kHz            13 kHz

000000000

kernel lesz az nem kerner...

000000000

Szevasztok!Segítsetek,Mach 1.84.002 verziot tettem  fel a gépre(így nem Lazycamos).
Problémám:a plt allomány nem a rajz szerinti helyre kerül G kod convertálása után,(as beállítva)
hanem mindig a szoftveres határokon kívül,valamint a g kódban szerepel a szerszámcsere kódja így amikor odaér megáll.Ezt hol lehet kikapcsolni? probáljatok mind a két kérdésre válaszolni,mert butaságom miatt a talira nem jutottam el.
 köszi Samo

Rinaldo

Az utóbbi: ignore tool change-t kapcsold be a settings oldalon vagy a config/logic-ba.
Az első:? talán másold fel a tárhelyre a plt fájlt és megnézem .....

000000000

Köszi Rinaldo!
Az adatokat feltöltöttem az egyebek könyvtárba samo.zip-ként.képet is küldtem,hogy mi a problémám.A plt corel 7 -el készült.Lazycammal ez a hiba kiküszöbölhető,de nagyon lassú és körülményes,igaz a "0" pont áthelyezhető,de 1,5 megás állománynál már hibát vét.Ma is a munkahelyemen 20 soros szövegben 6 betünél csúszás volt a több lépcsös marásnál.
Kösz a segítséget

Rinaldo

Megnéztem és visszatöltöttem ide.

Rinaldo

Szóval ide:www.cnctar.hunbay.com/Rinaldo

000000000

Köszi a segítséget,de sajnos nem jött össze.Az általad írt gcod olyan pici,hogy nem is látszik.A plt file g-re megírva a szoftveres géphatárokon kívül esik továbbra is.A work offsettel viszont sikerült a határokon belülre tenni,ami idáig nem ment.Mit írtál a plt-be?Még azt kéne elérnem,hogy a kiindulási pont a téglalap bal felső sarka legyen,és az "y" tengely negativ irányba induljon.Ez a tábla csak minta volt,de minden plt filem sajnos így működött.  
üdv samo

Rinaldo

Átváltottam a mértékegységet mm-re a korábbi incsben volt csak a Mach-ot is arra kellett volna állítani és az eredeti méretű lett volna.Most ott van egy újabb fájl *2.tap.