Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Nálam a 2.0.045 van és az a betöltés után kussol, azaz nem tudok semmit sem beállítani.

bmejdz9nu

Elolvastam a Mach gépkönyvét... amennyire egy WinPC-NC tulajnak illik...[#kacsint]
Hogyan vannak a szerszámok megkülönböztetve? A WinPC-NC-ben különböző szinekkel... számomra tök egyszerűen... ?

HJózsi

Sorszámmal, a szerszámtáblázatban ( tool table), beviheted a paramétereit és sorszámmal hivatkozol rá pl T2, nem úgy hogy sárga, vagy kék-zöld csíkos ... [#nyes]  A képernyő meg kijelzi, vagy ha nem átszerkesztheted, hogy kijelezze...

bmejdz9nu

OK. Nekem ez a progi meghaladja a képességeimet...
Azt sem értem pl. 3 fő dolgot kezel és az a sok pipa azért van...
1. Maró
2. Habvágó
3. Plazmavágó
Ha az elején eldöntené... akkor sokkal emberibb lenne a setupja...

Viszont egy jópofa dolgot találtam benne amit a WinPC azthiszem nem tud: Step/dir-es főorsó vezérlést... pl. menetfúráshoz...
Persze ezt a Z-tengely mozgásából le lehetne osztani a menetfej szervó vezérlőnek...

dg8n4i8x

Az elején úgy indítod a progit, hogy 3 ikon van Mach3 mill, Mach3 turn, Mach3 plasma... [#nyes] Amúgy télleg rohadt sok mindent tud ezért ilyen bonyolult, de csak egyszer kell belőni... Még a menetorsódról is tudsz térképet csinálni, ha valamelyik részén csalna a menetemelkedése... Egyébként én is ott rontottam el, hogy minden rosszt megpiszkáltam az elején, pedig nem kellett volna...

bmejdz9nu

Szerintem meg egy "élvezeti" forrás egyfelöl, másfelöl a rengeteg lehetőség vissza is üthet...
Örül a felhasználó, ha a gépet összebírja hozni... aztán még ezzel... Jó tudom egyedül vagyok... [#wink]
Olyan dolgokat is tud amiket a felhasználók 90% nem használ... ti sem! Akkor?
Mind a sivatagi terepjáró amelyik úszni is tud... :) Értitek mire gondolok?
Szerintem jobb lenne egy "BASIC" indítási lehetőség benne...  
De a fifikája is más mint a WinPC-NC nek... másként közelíti meg a dolgokat, feladatokat...

000000000

Jól irtad Péter a nagy töbségben a program tudását csak 10-20%-át használja ki a felhasználo, mert neki ennyi elég pl. gravirozás plazma és esztergálás de ezekből csak az alapok funkciokat használja és örül neki hogy müködik.

bmejdz9nu

Jó lenne ha a fejlesztők ezt is észrevennék!
De egy fejlesztő mindíg azt hiszi, hogy ha bonyultababb akkor az jobb! Persze lehet, hogy csak neki a világon?
Erre sok példát tudnék írni... egyéb területről... pl. Mobil telók... Ott is egy dugóhúzó jobb lenne mint... :)
Pl. Ha a WinPC-NC-ben nincs bekapcsolva a 4. tengely akkor semmilyen ablakban semmi... mint ha nem is létezne...

dg8n4i8x

Az egész világ így működik... Minden rosszra van szabály, még a szabályra is... Ember legyen a talpán aki követni tudja...

HJózsi

A Mach3 Mill doksi kínai változata letölthető :http://www.artsoftcontrols.com/documentation/Mach3Chinese-Documents.pdf" TARGET=_fnew>ITT. ha még nincs meg... sosem lehet tudni...[#vigyor1]

000000000

Szevasztok!
Kérdésem,hogy lehet machba beállítani az esc gombot,hogy arra működjön a home pozició felvétele(x=0 y=350 z=50).A gépi 0-0 referencianem jó nekem,mert mindig a bal alsó sarokra áll be,s nekem a bal első sarok kellene.A 0 pont átelyezés sem igazán jó,sajnos nem ismerek ingyenes gcod szerkeztő progit csak a lazycamot,valamint a mach1 filtert.Ez utobbiban nincs 0 pont áthelyezés.
Köszi ha válaszoltok.

000000000

A gépi 0 pontot nem G-kód szinten kell áthelyezni, hanem a gép port and pin beállításainál a Dir low active pipával forgathatod a tengelyek irányait (és így a 0 pontjait is)!
Azt hiszem az ESC-re nem lehet funkciót definiálni mert az egy különleges, fix (E-Stop) funkcióval bír! Használj más gombot...

000000000

Köszönöm a választ.Azonban nem tudom ,hogy kell billentyüt definiálni.Lehet e kérni egy rövid infot?

000000000

Hát rövidet nem, csak hosszút![#circling]
Bal oldalt részletes infókat találsz a Machról (is)! Köztük van a teljes Magyar leírása is...

000000000

Na jó, legyen röviden is egy pici:
A fő mozgatásokat a Config/System hotkeys...
Minden mást, saját készítésű képernyőkön keresztül!