Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

yuagaci9g

Milyen tesztre gondolsz, a kamera a sajat kis idetlen programjaval jol mukodik, lehet, hogy valami mas driver kene hozza? A skipe es internet nincs a CNC-s gepemen.

000000000

A Skype-ben van video teszt, és nálam a Mach-ban nem kell semmit állítani (nem is lehet a driveren). Én USB kamerát használok...

3vv2btrhv

hova rakod a kamerát ??

000000000

Csak teszteltem, hogy működik e! Gondolom a megmunkáló gép mellé kellene rakni...

000000000

Aki esetleg nem olvasná a Dinamikus híreket:
Készítettem egy leírást a korszerű notebook-ok és Mach3-as párosokról (telepítés, gondok, megoldások)!
Tudom, hogy sokunknak volt ilyen gondja (most már nekem is) és ez megoldás sok bajra!!!
Majd nézzétek meg![#eljen]

Motoros

Hali István!
Elolvastam.
Ez a standard pc-s Xp- telepítés esetleg asztali gépeken nem segíthet ahol a Mach kékhalállal elszál

000000000

000000000

De (szerintem), próbáld ki!

Motoros

Kösz! megpróbálom

Motoros

Mihez való ez eredetileg? Lehet hogy hasznát lehetne venni pl. egy smd beültető betanításánál egy célkereszttel, vagy valami müszaki tárgy fontos pontjainak felvételére?

000000000

Nem tudom, szerintem bármihez amira jónak találja a user! Esetleg 3D zéroztatás...?![#nemtudom]

juh0557j0

Sziasztok!
Istvánhoz lenne kérdésem.
Acer Laptoppal szívok reggel óta.
Eddig működött normál telepítés mellett is a Mach3, de ma észrevettem, hogy néha akadozik, nem simán futnak a motorok. Ekkor elkezdtem a kezdőlapon leírtak szerint telepíten egy külön partícióra. Minden ment is a leírtak szerint, még a teszt is szép eredményt mutatott, de az LPT kártyát nem kezdte el keresni és így nem tudom feltenni a driverét sem. Tehát van egy frankó Mach vezérlésem, csak nem tudom kivinni a jelet a gépre. István ! Neked hogy sikerült?
Köszi előre is!

000000000

Gondolom a kártaolvasó (5 in 1) felraktad, meert nélküle nem megy (ugyanis az tartalmazza a PC Card Bus vezérlő driverét is)! Legalábis az Aspire 3100-as sorozatban!
Ha felraktad és mégsem, akkor nézd meg az eszközkezelőben nincs e sárga felkiáltójel a PC Card (PCMCIA?) busvezérlő előtt?! Ezen keresztül kommunikál az LPT kártya.

000000000

Tehát a PCMCIA adapterek-nek kell hibátlanul mennie a SUNIX kártyához!
http://www.hobbycnc.hu/CNC/StandardPC/acpi.jpg" border=0>

juh0557j0

A PCMCIA adapternél az eszközkezelőben nem volt felkiáltójel.
Már összeborítottam az egészet [#falbav]
Holnap kezdem előlről.
Ahol felkiáltójel volt, az a lemezmeghajtó.

A Sunix driverével az a gondom, hogy csak akkor telepíthető, ha a windows új hardware-t talál, mert csak inf file-ok vannak. De a szabványos PC esetén ilyen nem volt. Kínomban már frissítettem a szabványos PC-t ACPI-re ( tudom így már elvileg nem jó ) és akkor rögtön beindult az LPT kártya is.

Előzőleg a friss Szabványos PC telepítésnél amikor bedugtam az LPT kártyát , megjelent egy kis sárga háromszög, benne egy felkiáltójel jobb alul a tálcán és amikor rákattintok nem történik semmi, csak eltűnik.  

Holnap folytatom. Addig is köszi!