Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Csak itt az 5 nem uS! Használj 5-öt és Sherline módot! Jóval lentebb ezt a témát többször is kiveséztük...

000000000

Ja, bocsi, most olvasom, hogy P1-hez?! Ott a Sherline modot KI kell kapcsolni!!!
A többi ok!

4mjnxdwuu

ok, csak azért kérdeztem mert oldalt a leírásban az van pirossal hogy a sehrline mód legyen kikapcsolva. Azt észrevettem hogy bekapcsolva 25kHz-n egyenletesebb a járása, kikapcsolva 35 kHz-n ugyan az az eredmény / egyenletes járás. Gondolom a menüben akkor az elírás mert ott az van, hogy 1-5 us a step, a dir pedig 0-5 valami ( talán step idő)  
A sherline-t azért kérdeztem mert ha ez az egyenletesebb motorjárás, akkor mi az Enhanced pulsing ?

kezd tele lenni a hócipőm....
A végén még másik progit és másik vezérlőt teszek arra a gépre./ pedig egész jól megbarátkoztam az M3-al...

000000000

A Step uS-ban van, a Dir IRQ számokban (nem uS).
A Sherline P1 esetén nem kell!
Az Enhanced pulsing -et érdemes bekapcsolni min 800MHz-es gép felett, plusz CPU terhelés fejében, egyenletesebb Step jelet generál.

4mjnxdwuu

ez egy 1200 cel gép, enhanced pulsing nem igazán javított a helyzeten, már próbáltam....

A Sherline az titok??? [#lama]

(értem hogy nem kell)de anélkül darabosabb és ugyan úgy téveszt. Semmi más változást nem okozott csak simábban megy, ha be van kapcsolva... Ezért kérdeztem mi az ...

000000000

Na, ilyen lekerekítésre van szükségem, na ezt a mach-al nem sikerult elérni, viszont most felraktam egy EMC2-t és az gyönyörűen megcsinálja.

4k0yxz3fu

Szuper, kipróbáltam! De két gondom van vele. 800x600-as képernyőn nem használható.  
A másik pedig, hogy én nem két kontúrt akarok, csak egyet. Azt, amit a két kontúr közrezár. Van erre valami megoldás?

kösz

Rinaldo

Szia Bagoj,
A Mach-ban mozgatási mód CV,settings oldalon CV feedrate bekapcsol + értékmegadás és lekerekíti a sarkokat.Az angular limit értékén is változtathatsz.

HJózsi

Letölthető: Mach3 R2.42 (Release LockDown)

000000000

Köszi, EZT nem sikerült kiderítenem. Majd ha legközelebb macholok akkor megnézem. Mostmár legórtam a windowst. Egyelőre az EMC szimpatikus.

5bzs27u7

Itt álíthatsz.
http://kepfeltoltes.hu/070822/MWSnap012_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

000000000

Jó régi setup képernyő...[#papakacsint]

Rinaldo

Rövidesen én is meg fogom nézni az EMC-t.

000000000

Köszi. Majd legközelebb ez lesz, most EMC jó, ott a G64 után megadható paraméterként a tolerancia.

3vv2btrhv

Még mindig nem oldodot meg a problémám , a mondatok válltásánál rángat a gép !
Azt figyeltem emg , hogy a munkavégzés idejéz mutato amlak és a sorváltást mutato amlakban a számok egyszerre váltanak akkor kezd rángatozni a marás , ha hosszu marás van semmi probléma , vagy ha nagyon gyorsan mennek a mondatok .