Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Köszi, majd meglátjuk...

000000000

Részemről OK!

000000000

Sziasztok!

Gyors kezdő kérdés következik. Van egy CAM progival generált marópályám ami erősen görbül jobbra ballra. A problémám az, hogy a gép döcörögve viszi, mert véleményem szerint minden kis szakasznál lassít gyorsít a Mach. Én cseszek el vmit v ki lehet ezt kompenzálni valami beállítással?

000000000

ki generalta, mire, hogyan? "Talan" tudok segiteni.

000000000

Tegyél be egy G64 kódot a program elejére, az
valamit javítani fog.

000000000

Mastercam X generálta. Sok sok G1 és G3, de ívek nélkül mégtöbb G1-el is próbáltam. Amikor kicsit hoszabb egyenes szakaszhoz ér akkor felgyorsít faszán és szép egyenletesen megy, csak a cucc nagyrésze végig íves és ott ezt a döcörgést csinálja. A G64-et majd kipróbálom köszönöm!

000000000

errol a jelensegrol irtam valamelyik topikban. Gyari gepen is jelentkezik. "Lassitania kell, mert nem tudja bevenni a kanyart." Kocsit vezetsz,,,
van egy top speed, limit speed es a kettonek az atlaga amit lehet mondani tenyleges megmunkalasi sebessegnek. eleinte csodalkoztam, hogy a cam program altal becsult idonel joval tovabb tart a megmunkalas.

000000000

Értem én a jelenség jellegét, de nem lehet valamit csinálni, hogy akkor lecsapja a kanyart vagy mittudom én (végülis ívről van szó)? Vagy, hogy akkor eleve a lassabb sebességgel menjen? A baj az h a fán is meglátszik  ez a nyeszetelés.

000000000

De lehet! Kapcsold be a Constans Speed Motion mode-ot az általános ablakban!

000000000

Eeee, ezt hol talalom pontosan? Másik, hogy azért az éleknél ez megáll? Valami olyasmit tartenék ésszerűnek, hogy adott mértékű irányváltás esetén lassít le.

000000000

Itt a #986!
Nem tudom, tesztelni kell...

3vv2btrhv

ide is beirom
minden mondat ,sor válltásnál megáll egy pillanatra a mach3 2.4 csak ma csinálja régeben nem volt soha ez a jelenség , mit rontottam el ??

4k0yxz3fu

Sziasztok!

Kéne egy kis segítség. Nemrég vettem egy CNC gépet, de a Mach 3-hoz hülye vagyok. Tudna valaki segíteni elindulni vele? Egyelőre csak egyszerű dolgokat szeretnék csinálni. Pl elmenni A pontból B pontba, itt Z irányba lemenni 1-2 tizedet, aztán vissza A pontba. Tehát pl egy sima hornyot marni. Nagy könnyebbség lenne, ha kapnék valami példaprogramot, amit aztán már tudnék módosítgatni. Köszi előre is. Z

gvox

Tisztelt Urak!  
Szükségem lenne egy olyen Mach 3 progira emelynél a z tengely lebegtethető, le-fel vezérelhető down-up jellel, beállítható sebesség mellett, és a -z határéték beirható  
szikraforgácsoló vezérléshez kellene Kreált e már valaki ilyen mach3-at?

000000000

Előszőr talán olvass el mindent ami itt található! Utána már erősen tisztül a kép...