Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

szégyellem magamat bas@us ezt nem vettem észre !!!

3vv2btrhv

de a kérdésemre szeretnék választ kapni !
Mik ezek az uj beállitási lehetöségek .

000000000

Eszköz(maró szerszám) csere:
1- eszköz csere mellőzése
2- maró motor megállít, várakozás a ciklus indítására(start)
3- automata cserélő

Nem tudom erre voltál e kíváncsi, sok minden van a képernyőn, kijelölve ez volt. Hobbystáknak  szerintem a 2-es verzió használatos leginkább...

3vv2btrhv

ez nem ellentmondásos (szerszám cserére értem )

000000000

Ez van, itt egyet lehet választani a 3-ból, szerintem logikus, másképp nem tudom hogy lehetne(?!).

bmejdz9nu

Megegyszer leírom :) mert senki nem reagált... pedíg tudni akarom, hogy én csinálok valamit roszul vagy? Az első Mach tesztem... :)

kézi üzemmód...proci kihasználás semmi...  

- 25KHZ minden ok!  
- 35Khz pici rángatózás a (szervó)motoron - léptetőnél nem is venné észre az ember...  
- 45KHz 35Khz picit több rángatózás a (szervó)motoron léptetőnél talán nem is venné észre az ember...  

Felette szó szerint rángatózik a motor.... 75-100Khz-en már használhatatlan... pedíg a proci bírja...  

A motorok járásában észrevehető hangok a szkópon is láthatók a step jelekben...  
(imp. szélesség több is volt próbálva...)  

Lépésvesztés nem volt, csak az imulzusok nem folyamatosan jönnek...

000000000

Válaszoljon akinek szervója van!:) Szerintem jó volna kipróbálni másik PC-n is, érdekes lehet.(ha nem mach-al vezérled akkor ok...???) Örülök, hogy a léptecsemnek 25k ölég'!:D

HJózsi

A BF20-ból egy hasonlót akarok csinálni... [#vigyor2]

http://www.tormach.com/picts/product_picts/Tormach008-v1.gif" border=0>

Nagyobb felbontásban http://www.tormach.com/document_library/PCNC_Person_High_Res.jpg" TARGET=_fnew>ITT.

Mach-ot használnak ...

000000000

Kellemes műhelykörülmény!
A munkaruha is megjárja (semmi surranó)

Józsi!
a Te usb joystickod tud fokozatmentesen változó sebességgel is vezérelni, vagy csak fix sebességre képes?

bmejdz9nu

WinPc-Nc csak 25Khz-ig megy... ott ok és a Mach is pont 25Khz-ig... addíg semmi jele ennek...
De jó, hogy írtad ezt... meg kellene próbálnom valami 3. progiból ami többbet tud mint 25KHz.
Milyen progik vannak még? ami normális is? TCNC Dos os... az nem... valami windows-ost kellene...

bmejdz9nu

Ha kész leszel szóljál... nekem is van egy BF20-am :)

HJózsi

Igen, tudom. USB-s joystick, a JR Joystick pluginnal. A kitéréssel arányos a sebesség.
Csak ne lenne ez a lövöldözős repülőirányítós a fogantyú ... [#wink]

HJózsi

OK! A numerik pad már megvan hozzá, meg a plexi lap...[#vigyor2]
Tepsiből kisebbet tervezek.
Ja, a léptető mocik is megvannak, +bordásszíj és bordáskerék. Első körben az orsók maradnak,
gyorsabban elkészülök vele és amúgy is tesztelni akarom a Mach kottyanás kezelését. Persze később majd a golyósorsó és esetleg a szervó is szóbajön.
Addigra már jó sok tapasztalat összegyűlik majd itt a fórumon...

000000000

[#nevetes1]
#1298 ???

HJózsi

Nekem csak egy van, esztergához ez elég ...
Viszont az a gyanúm, hogy csak egyet kezel a plugin, és ott két tengelyt lehet beállítani, igaz választható mindkettőnél, hogy mi legyen :  X, Y, Z, A, B vagy C.