Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

biztos , hogy máshol nem kell még paraméterezni mert nekem nem müködik !!
tibor

000000000

De kell!  
Még mindezek előtt:

Start-->
Vezérlőpult-->
Nyomtatók és más hárdverek-->
Játékvezérlők.

Itt kell kiválasztanod a megfelelő drivert, vagy sajátot adni hozzá a cd-ről, netről.
Ezek után be is kell állítanod (pl.: mozgás érzékenység foka, gombok).
Ha itt már minden OK csak akkor létezik az eszköz a Windowsod számára, addig nem!

000000000

Akkor a SpaceNavigator is csak fix sebességet tud?
Az nem jó!  
(feltételezem, digitális...)

3vv2btrhv

hol kell letölteni a vezérlöt ?
hornetusb gamepad SL 6512

3vv2btrhv

hornet usb gamepad SL 6512  
igy jó

3vv2btrhv

000000000

A windows-nak is van sok meghajtója! A "Hozzáadás" gomb lenyomásával találsz minden félét. Nem márka, hanem értelemszerűen!!!(Lehet "Egyéni" is)

000000000

Nem baj, csak nem kényelmes (siba ki-be kapcsoló) a digitális vezérlők. Az analóg a megfelelő...

000000000

Szerintem így nem éri meg, nem elég finom a mozgatás. Pont annyi mint egy numerikus billentyűzet tudása.

000000000

Pontosan, ezt akartam jelezni én is....

000000000

Jo lenne ez, csak kellene egy kis jelado hozza (tekeros). Mint a nagyokon. Egy jel pl. 0.1mm. Bemenetvalaszto: 1mm - 0.1mm - 0.01mm / 1 jel.
Hm???

000000000

Én még így sem látom értelmét a gamepadnak, persze meg lehet csinálni tekerővel, meg ugye azt szét tudod szedni, a gombokat esetleg beépíteni ahova akarod a tekerővel együtt, de minek? Van olyan joy is a világon, ami tök szolíd kivitelű, igazából mintha nem is játékra lenne tervezve, kicsi, aranyos, majd megpróbálok képet keresni.
 Én arra gondoltam, hogy a Z-tengely mozgását a torque potival lehetne megcsinálni!(pl repülős játéknál a tolóerőt állítja...)
Szerintem elég jó lenne azzal irányítani, hiszen ha azt belőtted, akkor már csak 2D-ben kell mozognod, véletlen sem nyúlsz bele a Z-be. Na kukázok erről egy képet, hogy el lehessen képzelni! Persze a kivitelezés plugin függő, nem tudom hogy megy e majd...

3vv2btrhv

mindig kéri a telepitö cd-ét bármit választok

D.Laci

4 tengelyes Game Pad-okat lehet 2500Ft töl venni.
De a gombokhoz hozzá lehet bármit rendelni, a jog %-os állitását is igy akár gombokkal is lehet finoman mozgatni, vagy hogy egy gombnyomás mekora elmozdulás legyen stb. .

000000000

Úgy már korrekt, úgyis az összes ilyen kütyüre 20gombot raknak manapság. És akkor az még akár be  is építhető! No azért keresem azt a képet, de olyat nem találok amilyen az enyém volt.