Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svejk

Sziasztok!
Egy visszatérő kérdés a mach3-gurkhoz.
(bár lehet a "segítség béna vagyok"- ba kellene írni)
Az ujabb mach3-knál hol a turóba lehet megadni a "Slow Jog Rate" értékét???
Vagy Nektek sosem kell finoman ráállni egy adott pontra?
Arra rájöttem már hogy az "ő" és az "ú" billentyűvel lehet az értéket változtatni, de miért nem jelzi ki az aktuális értéket?
Küldjön már légyszi valaki egy olyan képernyőt amin rajta van! Én ehhez béna vagyok:(

3vv2btrhv

nekem magyaritott felületem van ott be tudom állitani

3vv2btrhv

svejk

És ez teljes értékű az uj 3-hoz?

3vv2btrhv

ezt használom , igen !!

000000000

Svejk: ha jól értelmezem a problémád, akkor egyszerű!! Nyomj egy TAB-ot, egyből beugrik jobb oldalra a virtal jog, ahol %-ban állítható a dolog!

svejk

Jéééé! Tényleg...
De jóóó!
Hálás köszönet...
Már egyszer feltettem ezt a kérdést de nem tudott senki semmit. Lehet nem is használja senki a mach3-at :) :)

bmejdz9nu

Néha többször is fel kell tenni a kérdéseket... :)

3vv2btrhv

Lehet nem is használja senki a mach3-at :) :)  
Én kb egy éve azt használom bizonyiték az Országpark 13 maket amit ezzel a progival martam ki !!
tibor

000000000

Lehet, hogy röhögni fogsz, de kb negyedszer indítom el a Mach3-at, még kész sincs a gépem, csak a vezérlőt most raktam össze és tesztelés közben próbálgattam a dzsoggal! Szóval friss vagyok, de kérdezz bátran[#bee1][#circling]
Más témákban én is nagy segítségre szorulok (néha).
On: valaki próbálta már mach-hoz a joystick-os plugint? Arra lennék kíváncsi, hogy olyankor a sebességet a joy elmozdításának megfelelően állítja e, vagy csak kapcsol(i/o)?! Ha csak kapcsol, akkor a numpad is ugyan olyan... ha nem tudjátok, akkor majd kipróbálom, és megtudjuk;)

HJózsi

Igen, működik, nagyobb joy elmozdulás nagyobb sebesség. Esztergánál pozícionálásra egész jó, ott elég a két irány. Persze MPG is lesz hozzá ...

000000000

Ez jó hír, volt valahol valami mini joy-unk...

000000000

(van 3 tengelyes joy is...)

HJózsi

A plugin-oknál meg kell nézni támogatják-e a három tengelyt (Config Plugin...). Két driver van nálam telepítve, ezek közül a JR-JoyStick-ot használom, mert beállítható a mozgás irány. Amúgy mindkettő csak két tengelyes...

000000000

Sziasztok!
Hogy néz ki egy ilyen 3 tengelyes joystick? Még nem láttam ilyet. Talán lefelé is lehet nyomni?

Áron