Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Egyújabbgépépítő

Nem akarok senkivel vitatkozni. De…..
Ha XP fut a gépen ajánlatos legalább 512 Mb memóriát használni, és szerintem 1.5 GHz alatti gépeken ne várjunk „csodát”.  
És érdemes megszívlelni amit a program  
http://www.artsoftcontrols.com/optimisation%20XP.txt" TARGET=_fnew>Írói javasolnak.

000000000

Ime az egyik kedvenc tajkep cikkem a temahoz...
Achieving hard real-time on Windows XP, XP Embedded

http://www.windowsfordevices.com/articles/AT2503923807.html

Egy valodi hard megoldas kapcsan osszefoglalja mit is kell sejteni a temarol....

000000000

Nos a javaslatok lattan...
mesze van ez még a preciz idozitestol.

Leginkabb egy kozonseges process-nek tunik, ez alapjan a Mach nemi boost-al futtatva.

Egyújabbgépépítő

Én nem a működését feszegetem. De ha már használni akarjuk fogadjuk meg a program készítőinek tanácsát.

000000000

Ebben tévedsz. Nem egy sima process, hanem egymegszakításra van ráültetve, ezért akadt össze régebbi Mach verzió némelyik hangkártyával...

000000000

RC, köszi. Én is így teszek, akinek nem tetszik, annak van más választása...

000000000

Ja, még valami, ha fent van a MACH a gépeden, akkor vess egy pillantást az eszközkezelőre :)

000000000

Amit egy lemezmuvelet, vagy egy hang lejatszas befolyasol...az igazabol sima processz...még akkor is, ha egy megszakitas hivogatja minden beutesnel callback fuggvenykent.

Vagy maskent fogalmazva, amig a windows utmezoje es IRQ maszkoloja dont arrol, hogy futhat-e eppen (vagy mas fut helyette) addig BARMI tortenhet a MEGSZAKITASSAL is ...akar sorba is allhat vagy ki is maszkolodhat VEGLEG.
Csak kell egy masik progi aki még erosbben kovetel eroforrast.. :-)))

Lehet az IDOBEN LEFUTAS ESELYET novelni,  
de nem lehet biztosra venni! a normal windows eszkozeivel (csak a + realtime kernelekkel)

Szoval... CSAK akkor,lehetunk biztosak, ha magat a windowst tudjuk HATRANYBA kenyszeriteni konfliktus eseten. (ezt teszik a realtime kernelek)

Igyhat elvben  a Mach (es mas hasonlo hw kozeli sw megoldasok is) ahogy no a tempo es fogy az eroforras egyre nagyobb esellyel hibazhatnak....

Ez a hatar nagyban fugg az egyeb, a gepen futo dolgoktol es persze a nyers erotol is...

Ha egy megszakitaskori interpolaciohoz kell mondjuk 2-3000 orajelnyi ido (ami eleg jo progit kivan) akkor az nyersen 90-135 Mhz orajelet igenyel....a tobbi marad a pc egyeb dolgaira.

A mai GHz-es vilagban persze mar nem tunik oly veszesnek HA nem viszi el erobol mas az eroforrast.....

De egy lemez I/O elegge magas prioritasu muvelet es eleg sok eroforrast elvisz es igy eleg sok mindent megakaszthat a windowsban.  

Ezert javasolja a Mach garda is az elkeruleset melo kozben...

000000000

"Amit egy lemezmuvelet, vagy egy hang lejatszas befolyasol...az igazabol sima processz...még akkor is, ha egy megszakitas hivogatja minden beutesnel callback fuggvenykent."

Ha így fogjuk fel, akkor minden process (folyamat) a számítógépen :)

Egyébként egy process-t is lehet realtime prioritásúra állítani, de végtelen ciklus esetén ez problémát jelent, mert még a billentyűzettel szemben is elsőbbséget élvez a folyamt, szóval csak a reset gomb segíthet :P Már csináltam ilyet...

Az IRQ-nak is lehet prioritást adni, realtime priority process pedig kevés van, mondhatni nincs, a task manager is csupán high prioritású folyamat.

Szerintem aki CNC gép iparszerű üzemeltetésére használja PC-jét, az ne nézzen közben videót a gépen és ne internetezzen, DOOM-ozzon hiszen ezt egyik ipari CNC - NC vezérlőn se teheti meg.

A Mach szlogenje is az "convert your PC into a 6 axis CNC controller", vagyis változtasd számítógépedet 6 tengelyes CNC vezérlővé.

Tehát el kell dönteni, hogy CNC vezérlőként használjuk a számítógépet, vagy multimédiás eszközként!  De legalább egy időben ne használjuk mindkét célra :)

HJózsi

Tegnap jelent meg a legfrisebb :
"Aug 7th Version 2.4

Rebuild of all current code changes from development side. Display of radius comp, plugin fixes etc.. into the  
   release and lockdown build. This version has been found to be very stable. Flash screen is one version behind end
version but is being rebuilt with multiple toolpath capability."

3vv2btrhv

Újjáépít minden aktuális kódátváltozás a fejlesztésből oldalra áll. A sugár kijelzője bekonferált, a beépülő modul megszilárdul, stb. az  
kibocsátás és lezárástestalkat. Erről a verzióról úgy vélték, hogy nagyon stabil. A feltűnő képernyő vég mögött egy verzió  
verzió de többszörössel építik újjá toolpath képesség  
ezt egy kicsit értelmezzétek (forditó progi)

000000000

A fejlesztő verzióból beleébítették a kódokat.
A sugár(r) kompenzáció megjelenítését is beépítették, pluginokat javítottak...
Ez a verzió nagyon stabilnak tűnik.
A flash képernyő egyel korábbi verzióból való,de több szerszámpálya kapacitással.

3vv2btrhv

köszi .
érdemes kiprobálni ???

000000000

Nem tudom, még nem töltöttem le. De ami késik nem múlik :)

3vv2btrhv

szia én telepitetem egy pII - es gépre , ha azt szeretném hogy a régi beállitásom legyen az uj progiba mejik filét kell kicserélnem ???
tibor